Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Canon 5d rozładowuje baterie wyłączony

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon 5d rozładowuje baterie wyłączony

Jest tak jak pisze R_M. Niestety problem występuje po wyłączeniu przełącznika na całkowite OFF. Z tego co piszą w zagranicznych zródłach, ML potrzebuje czasu żeby się wyłączyć i jak się wyjmie karte za szybko to rozładowuje baterie. Dlatego problem nie jest oczywisty bo to się dzieje tylko czasami.

Tutaj wklejam jedno z wielu wyjaśńień:
    According to the guys at Magic Lantern, when you open the SD card door and the light flashes while it accesses the SD card, you should wait until several seconds after the light stops flashing as it is still accessing the card (which is silly, because that light has one job!) or you can cause the camera to lock up and drain the battery.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zgłosiłeś i co? Tu na forum nie ma cenzury
    Zgłosiłem łamanie regulaminu. Czyli można łamać regulamin? mam prośbę możesz pisać na temat i nie spamować? dalsze wiadomości proszę kieruj na priv jeśli nie tyczą się tematu. Bo łamiesz 2 punkt regulaminu. Nie interesują mnie wasz prywatne sprawy. Stosuj się do regulaminu niczego więcej nie wymagam
    Ostatnio edytowane przez canon5dClassic ; 22-09-2020 o 02:29

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 5d rozładowuje baterie wyłączony

Cytat Zamieszczone przez canon5dClassic Zobacz posta
    Zgłosiłem łamanie regulaminu. Czyli można łamać regulamin? mam prośbę możesz pisać na temat i nie spamować? dalsze wiadomości proszę kieruj na priv jeśli nie tyczą się tematu. Bo łamiesz 2 punkt regulaminu. Nie interesują mnie wasz prywatne sprawy. Stosuj się do regulaminu niczego więcej nie wymagam
    Nie nie można. Zgłoszony post regulaminu nie łamał. Ty robisz to już po raz drugi, dalsza kontynuacja w tym kierunku skończy się urlopem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów