Pokaż wyniki od 41 do 50 z 103

Wątek: Sony aparaty FF ML kompaktowe C (pierwszy to A7c) oraz obiektywy kompaktowe V

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Sony aparaty FF ML kompaktowe C (pierwszy to A7c) oraz obiektywy kompaktowe V

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    candar

1. Pytanie szczegółowe

Czy uczestnik tego forum ma prawo mieć własne zdanie i prawo je prezentować na tym forum, zdanie które jest inne od Twojego ?
    Ma czy niema tego prawa ?

2. Pytanie ogólne.

Czy ktoś kto ma np. samochód średniej klasy którym dojeżdża do pracy i które spełnia wszystkie jego potrzeby ma prawo kupić/zamienić na samochód wyższej klasy tylko do tych samych celów ?
    To jakieś dziwne, niespotykane działanie ?

jp

Ale ten samochód wyższej klasy to ma być A7c? Tak z ciekawości pytam

Gdyby do A7c włożyli EVF z A7IV, dali migawkę do 1/8000 sek (zamiast 1/4000 sek), dali dwa sloty na karty , dali dżojstik i programowalne przyciski funkcyjne to byłby całkiem fajny aparat Ale nie jest , bo go wykastrowali zostawiając tylko dobrą matrycę z IBIS.

W życiu nie wziąłbym obecnie aparatu na ważne zdjęcia bez zabezpieczenia w postaci dwóch slotów i drugiej puszki zapasowej. Całkiem niedawno przy zapisie równoległym jedna karta na koniec zdjęć zapytała się mnie o odzyskanie zdjęć. Na szczęście cały materiał miałem na drugiej karcie - 3.500 zdjęć (dwa dni na planie). Znam osobę, której karta padła i musiał zapłacić koszty wszystkim uczestnikom zdjęć - tu nie ma zmiłuj się!).

Jeśli rozpatrywać A7c w kategorii dla amatora fotografującego imprezy rodzinne - to tak, będzie to całkiem fajny aparat za 11.000 zł, jeśli ktoś tyle zechce na niego wydać. Dla mnie A7c to wyłącznie kolejny miś - "Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo”
    Ostatnio edytowane przez candar ; 18-09-2020 o 22:41
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów