Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Sony aparaty FF ML kompaktowe C (pierwszy to A7c) oraz obiektywy kompaktowe V

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Sony aparaty FF ML kompaktowe C (pierwszy to A7c) oraz obiektywy kompaktowe V

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Tanizna. Hasselblad H6D100 bez obiektywu - 155 tys, czyli 2x tyle co ten ogromny zestaw Canona.
    No proszę Cię. Nie rozmawiamy o tym co i gdzie można kupić jeszcze drożej. Za dużo chodzisz po warzywniakach słuchając: "a u Krysi za rogiem w warzywniaku pietruszka jest 2x droższa".

Szkoda, że liczysz tylko R6, a nie R5.
    Liczę to, co mogłoby mnie zainteresować. To chyba oczywiste? Po co mam liczyć coś innego?

Za to jesli chce sie liczyć szkła super, ale i zarazem praktycznie do używania to z zestawienia bym wywalił bezsensownego 28-70/2. Brak w zestawie jasnej szerokokątnej stałki.
    Powtórzę się. Liczę to, co mogłoby mnie zainteresować. To chyba oczywiste? Po co mam liczyć coś innego?

Zauważ, że większość z tej kasy poszło na optykę.
    Trudno tego nie zauważyć. Może właśnie dlatego, że nowa optyka Canona z mocowaniem RF jest koszmarnie droga? Pytanie było retoryczne...

A Sony ? Z optyką innych firm. Kupić Canona z inną optyką, np z Artami. Ludzie, nie bądźcie tacy w gorącej wodzie kompani. Pisałem jak rynek będzie niedługo wyglądał. Będą szkła na Canona, każdy (Sigma) będzie chciał sprzedawać jak najwięcej obiektywów, czyli na najpopularniejsze systemy.
    Wchodząc w system RF (ja akurat nie zamierzam) z pewnością chciałbym wykorzystać możliwości wspaniałych szkieł RF. Czekanie na byle jakie szkła Samynaga z półki entry-level, lub czekanie na zmiłowanie Sigmy oraz Tamrona, które być może w ogóle nie wypuszczą żadnych szkieł pod RF (dlaczego pisałem poniżej) jest co najmniej dziwnym postępowaniem, jeśli kupuje się nową puszkę Canona oczekując najwyższej jakości zdjęć oraz powtarzalności wyników.
    https://www.canon-board.info/threads...=1#post1413871 i https://www.canon-board.info/threads...=1#post1413869

Zapewniam cie, że posiadacze Canonów R będą czekali krócej na Sigmy Art niż czekało Sony.
    Czyli wiesz coś więcej od osób śledzących wypowiedzi Sigmy w tym temacie, czy tak sobie gdybasz i są to wyłącznie pobożne życzenia? Podzielisz się tymi informacjami?

Użytkownicy przechwalają sie co ich system oferuje, a nie ma konkurencja. A nie tym co sami mają. Co ty masz, co chcesz to nieistotne w kontekście dyskusji o lepszości systemów. Przypomnę stwierdzenia fanów Sony, że ta firma jest lata przed C i N.
    Konkurencja jest zdrowa i doskonale to widać na przykładzie ML, bo jeśli ktoś nie dorównuje konkurencji to zaczyna znikać z rynku (przykładów tego typu jest masa na rynku elektroniki). Bardzo cieszę, że Canon i Nikon zdecydowali się w końcu dołączyć do ML wypuszczając aparaty, które nie odstają od konkurencji.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 24-09-2020 o 07:59
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów