Fajne te rzepakowe!
Co do obróbki, mam podobnie. 90% w ACR, finish (finalne nasycenie + ostrzenie) w PS.
Fajne te rzepakowe!
Co do obróbki, mam podobnie. 90% w ACR, finish (finalne nasycenie + ostrzenie) w PS.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Ładne te dwa ostatnie (pionowe)
Fajnie, że znalazłeś balans pomiędzy odległością od tego chłopca a tłem, przez co tło ma jakaś fajną fakturę a nie jest rozmyte że wygląda jak papka.
Na pewno wspaniała pamiątka dla rodzica
Kurczę.. stara 50L ma naprawdę ciekawe obrazowanie jak tak teraz na to patrzę.
Kiedyś jak miałem w torbie ten obiektyw to jakoś specjalnie nie robił na mnie wrażenia obrazek z niego.
Ale teraz, przy nawałnicy optyki idealnie skorygowanej i wyżyłowanej do granic możliwości - a co za tym idzie - dającej w zasadzie identyczne nudne i płaskie obrazowanie (jakby to były jakieś AI rendery), to taki klasyk jak 50L po prostu wyróżnia się z tłumu swoim "vintage" renderowaniemsuper!
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Zawsze chciałem mieć EF 50 1.2 L. Kupiłem niedawno używkę. Jak dla mnie jest to dziwne szkło, być może po prostu za trudne dla mnie. Finalnie planuję je odsprzedać. Spróbowałem i na mojej potrzeby wystarczy RF 50 1.8 który nadrabia przede wszystkim rozmiarem i wagą co ma dla mnie coraz większe znaczenie.