Jaki przejęty!Fajne!
Jaki przejęty!Fajne!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 02-05-2024 o 22:29
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Dziękuję.
No trzeba odejść dość duży kawałek. Ja to tak bardziej spontanicznie robię i akurat te foty to w "siedlisku" u Rodziców więc bardziej prywatnie i ciszej. Junior jeszcze ma frajdę i chce pozować, ale to jednak duży spontan cały czas. Jakoś ciągle nie mam odwagi, by poszukać jakichś modelek, nawet na zasadzie TFP. No i czasu brak niestety, niemiłosiernie.
Bardzo lubię te twoje fotki! Za każdym razem zaglądam tu z wielką chęcią. I tym razem się nie zawiodłem - super kadry Młodego!
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Są takie momenty, że akurat nie zawsze mam sprzęt (klasyczny) pod ręką, ale prawie zawsze mam smartfon - aktualnie Pixel 6 Pro.
Czasem jest też tak, że trudno byłoby mi uzyskać efekt jaki bym chciał uzyskać, bo trudno byłoby utrzymać ostrość Juniora przy dłuższej ekspozycji, jeśli chciałbym złapać ruch wody. Funkcja "Długa ekspozycja" czasami daje naprawdę przyzwoite efekty.
Pixel 6 Pro tryb "Długa ekspozycja" + lekka obróbka w Lr Mobile
38.
Tak wyglądał oryginał z którego aparat stworzył ruch wody (w Lr był de facto bardziej retusz i drobne poprawki).
39.
![]()
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 28-07-2024 o 23:23
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 08-09-2024 o 23:17
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 09-09-2024 o 08:07
Ile dałeś za EF50 f1.2? Szukałem chwilę, ale ceny to nadal 3000+
PS: zdjęcia nie działają :P