Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 180

Wątek: Powrot do Polski ?

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Nie, chodzi o to, że rodzice mogą przejąć (odzyskać) odpowiedzialność za edukację swoich dzieci.
    (Wywaliło mnie wczoraj z neta!)

Zajarzyłem o co Ci idzie jak już napisałem. Coś w tym co pisałem jednak jest, bo rodzice nie mają kontroli nad dzieciakami w tzw. "czasie szkolnym". Wszak wyemancypowana mama zazwyczaj pragnie się realizować w pracy i robić karierę. Bo dom i wychowanie dzieci to jakies staroświeckie zababony. Dziećmi niech się zajmie instytucja. No chyba, że femistki tatę wyślą do zajmowania się domem i wychowaniem dzieciaków

System musi się normować całościowo. Jestem za tym, by rodzice mieli kontrolę nad dziećmi, ale ewolucyjne rozwiązania mogą budzić wątpiliwości. Jednak nie będę się przeciwstawiał Gdzie drwa rąbią, tam wiory lecą. Od czegoś zacząć trzeba.

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff
    ............... Dziećmi niech się zajmie instytucja. ...............
    Nauka i wychowanie dziecka w szkole to problem bardzo skomplikowany, sam mam 4-o latka w przedszkolu (zwykłe państwowe w nienajlepszej dzielnicy Poznania - Jeżyce). Obserwuję często dzieci i ich rodziców, wnosek mam taki, że 25-30% rodziców naprawdę interesuje się rozwojem i wychowaniem swoich dzieci, poświecają na to czas, pieniądze, itd.. Pozostali mają olewkę i oczekują tego od systemu. Pytanie, na którą grupę ukierunkowany jest system? Na pewno nie na obie.

Ja oczekuję od szkoły by moje dziecko dobrze uczyła, pomagała mi szukać w nim talentów i talenty rozwijać. Wychowanie, religia, patriotyzm, wiedza o seksie to prywatna sprawa mojej rodziny i jako rodzice sami chcemy decydować o tych sprawach. Niestety wiem, że przy takim rozwiązaniu 70% dzieci po latach zagłosuje na Samoobronę.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No niestety tak jest, że dobre szkolnictwo, dobrowolne i demokracja są ze sobą sprzeczne.

A z kolei państwowe przymusowe szkolnictwo w demokracji staje się tubą propagandową dla rządzących...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Weź nie chrzań o socjalistycznej "Służbie Zdrowia
    Sluzba zdrowia w UK tez nie jest godna polecenia - ale przynajmniej wszystko da sie zalatwic. Pozatym edukacja w PL jest na niesamowicie (byla za moich czasow a nan 30 na karku) wysokim poziomie. Wiemy 10000000000000000 razy wiecej niz "angole"
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 01-06-2006 o 13:05

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

w DE (a Berlin w szczegolnosci) nauka tez nie jest na najwyzszym poziomie. N szczescie w Berku jest szkola polsko-niemiecka
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz
    Pozatym edukacja w PL jest na niesamowicie (byla za moich czasow a nan 30 na karku) wysokim poziomie. Wiemy 10000000000000000 razy wiecej niz "angole"
    Poczekaj jeszcze trochę już niedługo reformy wybiją wiedzę z głowy kolejnych pokoleń. Z pokolenia na pokolenia uczy się coraz mniej. Inna sprawa to to, iż ta edukacja guzik w Polsce znaczy.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Końcem czerwca wyjeżdżam do GB.Chciałbym na stałe. Nie mam załatwionej pracy ani mieszkania. Jadę w ciemno. Ale wolę to niż życie w Polsce. Tutaj mam i mieszkanie i pracę( co prawda nie rewelacyjną, ale podobno inni mają gorzej:-) ). Jak nic nie znajdę w GB to wrócę jak syn marnotrawny:-)

Coś już napisał Awatar lemina
    Miasto
    Nie z Polski

Domyślnie

No chyba, że femistki tatę wyślą do zajmowania się domem i wychowaniem dzieciaków
    A dlaczegóżby nie? Czy facet mneij sie nadaje do zajmowania dziećmi? Jeśli to kobieta ma akurat lepiej płatną pracę, to nie widzę problemu, aby to facet zajął się domem... Masz coś przeciw temu?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A dlaczegóżby nie? Czy facet mneij sie nadaje do zajmowania dziećmi? Jeśli to kobieta ma akurat lepiej płatną pracę, to nie widzę problemu, aby to facet zajął się domem... Masz coś przeciw temu?
    Tez bym tak chcial (jakbym mial dziecko i zona by wiecej zarabiala). Spoko

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lemina
    Otoz tak, kobieta lepiej sie nadaje do wychowywania dzieci - inny instynkt, potrzeby, itd. ... naukowo udowodnione.
    Gdy kobieta ma dobra prace itp. to inna sprawa zalezna od sytuacji materialnej rodziny ... zawsze nianke mozna najac
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Strona 13 z 18 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów