Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 180

Wątek: Powrot do Polski ?

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

He mam jakieś dziwne przeczucie, że ten temat sooner or later wyląduje w Pralni.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamila
    A ja w ogole nie pale
    Zreszta zrobisz jak bedziesz uwazal, ja juz dawno postanowilam i nie zaluje.
    ile czasu mieszkasz w DE i maz krajowy, znaczy PL-owy ?
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Ostatnio znalazlem kielbase w DE z 70% miesa ... smacznego
    W Pl wcale nie jest lepiej. Zaczynają się pojawiac "wyroby seropodobne", śmietana zmieszana z olejem itp.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski
    W Pl wcale nie jest lepiej. Zaczynają się pojawiac "wyroby seropodobne", śmietana zmieszana z olejem itp.
    Juz dawno byly. "Wedliny wysokowydajne" to pamietam jeszcze sprzed wyjazdu (3 lata).
    Cytat Zamieszczone przez kami74
    He mam jakieś dziwne przeczucie, że ten temat sooner or later wyląduje w Pralni. ;-)
    Poki co zupelnie nie ma powodu :-D I dopoki nie wpadnie tu paru gosci, to raczej nie bedzie... ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jak juz o kulinariach mowicie to tutaj bynajmniej nie ma najmniejszego problemu z niczym Podejzewam tez, ze sporo jest duzo wyzszej jakosci jak to co teraz zaczynaja sprzedawac po supermarketach w PL (byle taniej).
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie no pewnie ze mozna kupic teraz wszystko, zarowno dobre jak i zle... ale piszac "chleb" mialem znacznie wiecej na mysli niz tylko jego super smak szczegolnie jak jest z mojej ulubionej piekarni osiedlowej ;-) jescze cieplutki z chrupiaca skorka ... wiecie o czym mowie ? sa czasami takie polskie klimaty (i nie chodzi mi o budke z piwem) poczucie chumoru, sposob bycia, zachowanie, pewne standardy itd... ja wroslem w moja dzielnice... znam wszytkie zakatki, znam duzo ludzi z okolicy... normalnie tu jest moj dom i tyle.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Dobrze prawicie - tylko mowimy o wysoce wykwalifikowanych osobach ktore wszedzie dobrze zarabiaja.
    Co zrobic z fizycznie pracujacymi, ktorzy w krajach lepiej rozwinietych zarabiaja 10x tyle co u nas i stac ich spokojnie na normalne godziwe zycie - a u nas zyja na skraju nedzy.
    Nie musza konczyc 5ciu fakultetow zeby sobie spokojnie zyc, jechac na wczasy itd - u nas taki czlowiek uwazany jest za bogatego - bo stac go na 5dni w Zakopcu nie mowic juz i cieplych krajach - tu jest chyba najwiekszy problem.
    Jest wiele spraw ktore bardzo u nas zniechecaja - jak sady i prawo ogolnie rzecz biorac - nie mozna walczyc o swoje w Tym kraju - wiem z autopsji i wiele innych.Mysle jednak, ze wyjazd na dobre dla mnie bylby ostatecznoscia.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 29-05-2006 o 18:27
    5D + L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ibsen
    Hmmmm U235 i U238? A mówisz o izotopach aktywnych czy o niemieckich łodziach podwodnych? .
    Chyba o izotopach... bo te dwie lodzie akurat sie typem nie roznily - obie klasy VIIC i obie zatopione w czasie II wojny swiatowej .

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

sa wedliny 'wysokowydajne' (hi hi Muflon moze sie jako rzecznik constar'u zatrudnisz ) ale umiemy sie poruszac w tej rzeczywistosci. W DE przytlacza mnie to, ze wszystkiego musze sie uczyc ... inny system ubezpieczen (lepszy ale nowy), inne zasady, przepisy, itp.
    Fakt, ze dla mojej 5-cio letniej coreczki tu jest jej rzeczywistosc ... dla mnie nie.

Dzieki za wsparcie ... ciezki wybor, ktory przeciagam juz ze 2 miesiace ... niestety czas sie skonczyl i mam jeszcze tylko kilka dni i to po terminie
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ale piszac "chleb" mialem znacznie wiecej na mysli [...] wiecie o czym mowie ? sa czasami takie polskie klimaty (i nie chodzi mi o budke z piwem) poczucie chumoru, sposob bycia, zachowanie, pewne standardy itd... ja wroslem w moja dzielnice... znam wszytkie zakatki, znam duzo ludzi z okolicy... normalnie tu jest moj dom i tyle.
    Troche inaczej wyglada architektura, ale cala gama zachowan charakterystycznych jest w pelni widoczna... Polskich klimatow tu czasami wiecej jak w Polsce Az czasami ciezko sie uwolnic.
    ...

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów