Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 180

Wątek: Powrot do Polski ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ibsen
    Mnie za komuny uczyli różnych dziwnych rzeczy: od stolic państw afrykańskich poczynając, przez jakieś aktynowce, mejozy, grupy bonitacyjne gleby i równania z trzema niewiadomymi na uproszczonym przebiegu bitwy pod Hohenlinden zakończywszy…
    Wiesz co? Mnie wlasnie to, ze potrafie sie znalezc w kazdej sytuacji, ze wiem co jest stolica Chile, ze wiem czym sie rozni U235 od 238, ze potrafie (no dobra, jak troche pomysle ;-)) calkowac srednio-proste funkcje... itp - to mnie wlasnie napawa straszna duma z bycia Polakiem i daje mi wrecz poczucie wyzszosci w stosunku do "tambylcow" - i czesto wrecz nie moge sie powstrzymac, zeby tej wyzszosci nie zaznaczyc :-P (Jak to, to wy tego nie wiecie?? To tego sie tutaj nie uczy w szkole? Phi....)

A listy do Bravo tez mi sie tylko kojarza z kaszanka ;-) Potega Internetu ;-)

Powazniej mowiac: ja mam o tyle dobrze, ze ja sie czuje dobrze tam gdzie jest dobrze ;-) i nad wszelkie patriotyzmy przedkladam zapewnienie sobie i rodzinie godnego zycia (co zreszta wcale sie nie kloci z w/w duma z bycia Polakiem).

Gorzej z zona (patrz wyzej :-P) - ale poki co jednak rachunek zyskow i strat wychodzi na plus.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

jak widac jest tak:
    - za granica sa zadowoleni tylko (lacznie ze mna), ciezej socjalnie ale stabilnie dla wszystkich
    - w PL jak golisz dobrze to jest OK jak noga sie powinie to ladujesz na twarz i co 2-gi chce stad uciekac

a tak abstrachujac jakbym wrocil to moze mnie w TV pokaza ?!? jeden przyjazd na ponad 300 000 wyjazdow to cos w tym musi byc ostatnio widzialem jak polski plywak nie chcial przyjac innego obywatelstwa + super kasy i woli byc szarym, ale polskim, obywatelem ... dziwne ale tacy jestesmy POLACY ... aha dostal Bartosza (nagroda za patriotyzm)
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di
    Fotografie: obiektywni.pl gorski.cba.pl

Uzależniony

Domyślnie

Widziales jak sie zachowywal gdy to mowil, jakby mial sie poplakac, pewnie zona mu juz nie daje , slowa o patriotyzmie do nikogo nie trafily a kazdy bedzie miec go po cichu za frajera i tylko przed kamerami poklepia go po ramieniu. Jego wybor.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Ludzie uciekaja z polski az milo.. tylko sie nie mowi ile wraca z niczym i sa jeszcze bardziej wkur****, american dream to bajka zdarza sie raz na jakis czas... ja zostaje ... bez wzgledu na to jak zle by w pl nie bylo... a zwiedizlem troche, i za granica tez pracowalem kiedys.. i fajnie bylo... ale chleba polskiego mi brakowalo bardziej niz kasy ;-)

Miasto
    Berlin

Domyślnie

Jac: pieczywo + wedliny ... mniami
    w EU jest katastrofa kulinarna, do kazdego produktu chemia + chemia + chemia, a jak nie smakuje to chemia ... i na dodatek chca narzucic taki system 'normujac' przepisy EU.
    Ostatnio znalazlem kielbase w DE z 70% miesa ... smacznego
    Canon 350D | Sigma 15-30 3.5-4.5 EX Asp IF | Sigma 75-300 4-5.6 DL Super Macro | Tamron SP AF 28-75 XR Di

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Eeeee z jedzieniem nie jest tak zle. Jest kilka polskich sklepow w Berlinie, a jak tego malo to mozna w weekend wyskoczyc po chleb, benzyne i fajki

Miasto
    Berlin

Domyślnie

rzucilem palenie
    co do PL sklepow to sa i fakt, ale mnie meczy takie rozdarcie czesciowo tu a czesciowo tam
    Albo sie zniemczac albo polszczyc

ibsen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Wiesz co? Mnie wlasnie to, ze potrafie sie znalezc w kazdej sytuacji, ze wiem co jest stolica Chile, ze wiem czym sie rozni U235 od 238, ze potrafie (no dobra, jak troche pomysle ;-)) calkowac srednio-proste funkcje... itp - to mnie wlasnie napawa straszna duma z bycia Polakiem i daje mi wrecz poczucie wyzszosci w stosunku do "tambylcow" - i czesto wrecz nie moge sie powstrzymac, zeby tej wyzszosci nie zaznaczyc :-P........
    Hmmmm U235 i U238? A mówisz o izotopach aktywnych czy o niemieckich łodziach podwodnych? .
    Co do całej wypowiedzi... zgadzam się, podpisuję się obiema lewymi rękami... Jasne że moje dobro, dobro moich bliskich i mojej psychiki to priorytet. Że to pewne jak dwa a dwa jest cztery... Ja tylko nie rozumiem dlaczego do cholerki jasnej dorabiać do swych decyzji jakąś filozofię. Jadę bo muszę, bo tutaj nie znalazłem satysfakcjonującej mnie pracy lub jadę bo chcę, gdyż czuję się obywatelem świata jestem ciekaw innych kultur itp. Dlaczego od razu wieszać psy na wszystkim co polskie? Obserwując to co się tutaj dzieje ja zaczynam się obawiać o to czy jestem normalny, bo nie chcę wyjeżdżać... a to jakieś takie passe jest a zdecydowanie nie trendy... Bo trendy jest wyjechać, bo ten kraj to bagno bez perspektyw, Burakenlandia rządzona przez BurakenLordów. Nie ma tutaj pieniędzy, nie ma normalności i wogóle życie tutaj boli... A ja wam powiadam... Dla przeciętnego Pakistańczyka Polska to raj! :-D

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

A ja w ogole nie pale
    Zreszta zrobisz jak bedziesz uwazal, ja juz dawno postanowilam i nie zaluje.

Uzależniony

Domyślnie

Hehe kielbasa 70%

Zeby bylo smiesznie to mysl dalej, ze tu jest lepiej, kazdy producent oszczedza i jesli jest 70% to cud nad wisla, a moze przypominasz sobie kielbase constaru , chemia? zakazany w usa benzosean sodu pakuja u nas do wsztystkiego co sie da.

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów