Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

  1. #1
    Coś już napisał
    Dołączył
    Jul 2007
    Posty
    72

    Domyślnie Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Witajcie,

    Na poczatku chce zaznaczyc ze to nie prowokacja.

    Otoż, mam w rekach drugi dzien r5 i jest cudowna lecz mam problem, ktorego rozwiazania nie znalazlem w intrukcji.

    1. nie mogę włączyc trybu serii zdjęc. ikonki tych funkcji nie są podświetlone tak aby mozna bylo ich uzyc.
    2. po wcisnieciu przycisku podswietlania gornego wyswietlacza ten wyswietlacz się nie podswietla lecz pojawiaja sie na nim rozne informacje typu: AF, swiatlo, tryb zdjec, pomiar swiatla, karta, ustawienia filmowania.

    Jesli ktoś ma coś do napisania pomocnego, będę bardzo wdzieczny.

    Może link do rozbudowanej intrukcji obslugi ?

    Pozdr

  2. #2
    Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Dołączył
    Mar 2006
    Miasto
    Kielce
    Wiek
    37
    Posty
    2 158

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Po wciśnięciu przycisku Q powinny się na ekranie wyświetlić różne parametry do ustawienia. M. In. Seria

    Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
    Miłego dnia
    moja www

  3. #3
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Sep 2005
    Miasto
    Wrocław
    Wiek
    42
    Posty
    2 657

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Żeby podświetlić LCD trzeba przytrzymać przycisk.
    Żeby zmieniac szybko funkcje takie jak seria zdjęć wciśnij przycisk m-Fn.

    Przeczytaj instrukcje. Ja ją 3 razy już przeczytałem cała. Wszystko można skonfigurować sobie jak się chce.

  4. #4
    Coś już napisał
    Dołączył
    Jul 2007
    Posty
    72

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    dziekuje, strzal w dziesiatke, zawsze pomijam ten klawisz a w tradycyjnym menu nie znalazlem tych ustawien, działa dzieki

    --- Kolejny post ---

    to jeszcze jedno zapytam, czy na gornym wyswietlaczu zawsze sie wyswietla skrot od trybu (M,TV,AV etc) nawet po paru minutach po wylaczeniu ?

  5. #5
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Sep 2005
    Miasto
    Wrocław
    Wiek
    42
    Posty
    2 657

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Cytat Zamieszczone przez Ven Zobacz posta
    to jeszcze jedno zapytam, czy na gornym wyswietlaczu zawsze sie wyswietla skrot od trybu (M,TV,AV etc) nawet po paru minutach po wylaczeniu ?
    Tak, zawsze.

  6. #6
    Coś już napisał
    Dołączył
    Jul 2007
    Posty
    72

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    Tak, zawsze.
    co na to oszczednosc energii ?

  7. #7
    Uzależniony
    Dołączył
    Mar 2013
    Miasto
    .
    Posty
    672

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Ten wyświetlacz nie zużywa energii żeby coś wyświetlić tylko zmienić treść. Tak jak e-papier w czytnikach e-booków czy kalkulator.

  8. #8

    Dołączył
    Mar 2019
    Miasto
    Zawiercie; Kalisz
    Wiek
    64
    Posty
    5

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Czy możesz napisać u jakiego dystrybutora udało Ci się kupić R5
    kiedyś Smiena 8; Zenith;
    Olympus OM-D 10; Olympus OM-D 5 ver II
    teraz Canon EOS R

  9. #9
    Coś już napisał
    Dołączył
    Jul 2007
    Posty
    72

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    bylem zapisany w przedsprzedaży z ponad 2 miesiace temu w jednym ze sklepow w PL

  10. #10
    Coś już napisał
    Dołączył
    Jul 2007
    Posty
    72

    Domyślnie Odp: Canon R5 ustawienia serii zdjęc, podswietlenie gornego wyswietlacza

    Witajcie ponownie,

    Mam jeszcze pytanie, dotyczy ono wyswietlacza tylnego.
    czy od wlaczenia aparatu musi byc wyswietlany live view na tylnym ekranie cal czas ? nie da sie tego wylaczyc ?
    są w menu ustawienia aby wszystki bylo w wizjerze itp lub zeby tylny wyswietlacz sie w ogole nie wlaczal. ale chce aby był włączany na żadanie tak jak to sie dzieje w 5D, 7D itp

    Drugie pytanie dotyczy IS w obiektywie.

    Gdy podpinam obiektyw z IS i wlaczam aparat to stabilizacja w obiektywie caly czas pracuje a nie tak jak w 5D, 7D tylko w momencie wcisniecia spustu do polowy. W mojej fotografii bardzo mi to przeszkadza i jest niepożadane. Jak to wyłączyc oprócz przycisku na obiektywie IS on/off.


    Z góry dziekuję tym obytym w temacie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •