Pokaż wyniki od 1 do 10 z 150

Wątek: SIGMA, pierwszy obiektyw ML

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: SIGMA, pierwszy obiektyw ML

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To nie rozumiem? Wróżysz koniec EF ale piszesz o końcu kundli....? Dla mnie to co piszesz jest tak karkołomne że nie ma sensu nawet się nad tym zastanawiać. I nie ma tu symetrii z FD żadnej.
    Chyba się nie zrozumieliśmy. Może napisałem niejasno, a może nie czytałeś od początku. Moje teza jest taka: Obecne kundle które mają bagnet RF działają jak EF z przejściówką RF a Canonowe obiektywy RF inaczej, używają Canonowi tylko znanego protokołu, którego rozpracowanie dla firm trzecich jest jak na razie poza zasięgiem.

Za jakiś czas (stawiam, że za kilka lat jak już gama obiektywów RF będzie pełna) nowe puszki R okażą się niekompatybilne z przejściówkami EF->RF i nie będzie można z nimi używać ani EF przez przejściówkę ani kundli RF bo będą rozpoznawane przez body jak przejściówka. EF dalej będziesz mógł używać z lustrzankami i starymi body R (tymi obecnie produkowanymi). Tu masz analogię do FD tylko z okresem przejściowym, który mamy teraz. Kupujesz nowe body R to możesz z nim używać tylko szkieł RF.

Czy z kamerami będzie tak samo? Nie znam ich specyfiki, ale strzelam, że tak. Może trochę później, a może od razu tak będzie, bo jak ktoś ma kasę na kamerę to czemu by nie kazać mu kupić nowych obiektywów.
    Ostatnio edytowane przez michalab ; 03-09-2020 o 10:09

Uprawnienia umieszczania postów