Przestań wmawiać mi swoje interpretacje.
Napisałem, że Samyang prawdopodobnie nie używa protokołu RF tylko EF k że Sigma też by mogła bez dodatkowej funkcjonalności RF.
Nie pisałem o optyce i mechanice.
Przestań wmawiać mi swoje interpretacje.
Napisałem, że Samyang prawdopodobnie nie używa protokołu RF tylko EF k że Sigma też by mogła bez dodatkowej funkcjonalności RF.
Nie pisałem o optyce i mechanice.
?
A masz jakieś dowody na poparcie swojego założenia, że Samyang używa "protokołu EF" z 8 pinowego bagnetu EF na nowym szkle w którym jest 12 pinów w mocowaniu RF ? Bo protokoły RF to duże transfery danych przy bardzo wysokich prędkościach w porównaniu ze starym systemem EF i że niby te 4 dodatkowe piny w RF leżą sobie tak odłogiem i odpoczywają? O tym, że mocowanie RF wymusza stosowanie nowego mikroprocesora w obiektywie współpracującego z DLO (Digital Lens Optimizer) nie trzeba chyba wspominać.
Czyli Twoim zdaniem konstrukcja obiektywu (również mikroprocesora w obiektywie i oprogramowania do niego) nie ma żadnego wpływu na "działanie af i ogólnej pracy w kontekście nowego obiektywu z mocowaniem RF"
ps
luty 2011 - nieodpłatne udostępnienie specyfikacji bagnetu
Sigma Corporation
Sigma Corporation w pełni popiera decyzję Sony o ujawnieniu podstawowych specyfikacji „mocowania E”. Uważamy, że posunięcie to przyczyni się do dalszego rozwoju i dywersyfikacji systemów aparatów fotograficznych, zapewni miłośnikom fotografii różnorodność i większe bogactwo stylów fotografowania.
Tamron Co. Ltd.
Tamron Co. Ltd. z aprobatą przyjmuje decyzję Sony o ujawnieniu podstawowych specyfikacji "mocowania E".
Poprzez produkcję i sprzedaż obiektywów z mocowaniem E chcemy zaoferować naszym klientom nowe rozwiązania i niespotykaną wcześniej przyjemność z fotografowania.
Carl Zeiss AG
Firma Carl Zeiss, będąca niezależnym dostawcą obiektywów, z zadowoleniem wita ujawnienie przez Sony specyfikacji "mocowania E". Ułatwi ona prace nad produktami, jest korzystna dla konsumentów, a zatem przyczyni się do zapewnienia nowemu "mocowaniu E" silnej pozycji rynkowej.
Ostatnio edytowane przez candar ; 21-08-2020 o 12:52
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com