Pokaż wyniki od 131 do 140 z 150

Wątek: SIGMA, pierwszy obiektyw ML

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: SIGMA, pierwszy obiektyw ML

rozumiem że porównujemy jabłka z jabłkami a nie jabłka z pomarańczami

nowa sigma po cyfrowej korekcie CA i czego jeszcze? pytam bo jestem ciekaw a nie złośliwie? - stara sigma też po cyfrowej korekcie CA i wszystkiego innego co korpus robi z nowa sigmą,
    jeśli tak nie jest to trzeba zrobić to w kompie (CA na starej sigmie i co tam jeszcze było ruszanie w nowej) i wtedy porównywać, ewentualnie wyłączyć korekty na nowej sigmie i wtedy porównywać
    jeśli porównujemy optykę to warto prównywać optykę jeśli komputer i optykę to w obu przypadkach warto zadbać aby w obu przypadkach porównywać to samo - to tylko pytanie o metodologię tego porównania nie twierdzę że to prównanie jest takie czy inne - tylko pytam.

ogólnie to tragedii nie ma - jak ktoś produkuje szkło wymagające korekty optycznej w korpusie - będzie to zjawisko pojawiające się cześciej - nie da się uciec przed cyfrowym wspomaganiem - szkło jest tańsze, mniejsze, pewnie ma mniejszą wagę - sporo zalet i cena też powinna być mniejsza, ale tak jak nie jestem fanem nowych superdupertelefoto f11 (pomimo że często focę na takich przysłonach) canona, tak nie jestem fanem braku korekty optycznej w szkle tak jak pisalem to rozwiązanie ułomne - podpinałeś kiedyś szkla canona do sony jeśli byłyby tak słabo skorygowanie optycznie (te canony) to pewnie trudno byłoby coś wycisnąć z takiego połączenia.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 06-09-2020 o 18:27

Uprawnienia umieszczania postów