Witam. Czy obiektyw kit do 30D realizuje automatyczny zoom z lampą 580 EX??? Bo mam taki problem ze jak kręcę zoomem w obiektywie to nie zmienia mi sie na lampie (muszę zmieniać recznie). Dzieki za info, bo jestem troche zdenerwoawaana
Witam. Czy obiektyw kit do 30D realizuje automatyczny zoom z lampą 580 EX??? Bo mam taki problem ze jak kręcę zoomem w obiektywie to nie zmienia mi sie na lampie (muszę zmieniać recznie). Dzieki za info, bo jestem troche zdenerwoawaana
Realizuje, tyle że jedynie w momenie półprzyciśnięcia migawki i koło 5s po tym. Chodzi o ten sam czas przez który wyświetlane są w celowniku ekspozycja i te wszystkie inne inne znaczki pod matówką.Zamieszczone przez SUNNY
No i w lampie zoom trzeba ustawić na auto.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
WitamCzy wiecie jakie trzeba mieć obiektywy do CANONA 30D, żeby zadziałał ETTL. Czy ze zwykłym KITem można to realizować? I jeszcze mam pytanie o Tokinę PRO SV o to samo.
GENERALNIE: Co trzeba mieć albo zrobić, aby lampa sama dobierała siłę błysku...Dziękuję
sunny, proponuję odnaleźć odpowiedni wątek przyklejony w dziale "Obiektywy i lampy błyskowe".
P.S> http://www.canon-board.info/showthread.php?t=2421
Zamieszczone przez Kubaman
DZIĘKUJĘ SERDECZNIE!!!!