Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon PS A610 czy A540

canonka
    Guest

Domyślnie Canon PS A610 czy A540

Witam, jestem tu nowa i jutro mam zamiar kupić A610 ale zastanawiam się jeszcze nad A540. Ma to być moja pierwsza w życiu cyfrówka i nie znam się na parametrach itd. Pomórzcie mi, który wybrać z tych dwóch... Bardzo proszę.

endrjub
    Guest

Domyślnie

Zdecydowanie A610. Posiadam A610 i polecam.
    Uzasadniac nie bede, bo o A610 bylo juz napisane na łamach tego forum bardzo duzo. Polecam www.cyberfoto.pl - tam tez o a610 bedzie troche do poczytania.
    Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

A610 zdecydowanie.Mniejsze szumy matrycy,uchylny LCD, a co najważniejsze jaśniejszy obiektyw i wiecej światełka dla matrycy.Co do ilości megapixeli to ten jedem mpx mniej nie wpłynie na jakość twoich zdjęć wiec się nie przejmuj ze bedziesz miał ''tylko'' 5mpx zamiast 6 mpx.

Pozdrawiam
    Rychu_lhotse

canonka
    Guest

Domyślnie

Dziękuję wam. Właśnie kupiłam A610 i z jakości zdjęć jestem zadowolona. Obrotowy LSD też jest super. Ale trzy rzeczy mi się nie podobają.
    1). Jest za duży ??:
    2). Jest za ciężki
    3). Za mały wyświetlacz
    Ale wszystko inne mi się bardzo podoba:-D

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Gratulacje.

LCD jak na kompakt może wydawać się mały,chociaz te 2'' to wcale nie jest tak mało.Ja w 300D mam 1,8'' ale u mnie się nie kadruje poprzez niego wiec może dlatego nie przeszkadza mi jego nieduży rozmiar. Duży i ciężki to pojecie względne,mam nadzieję ze się przyzwyczaisz.

Pozdrawiam i życze udanego fotografowania
    Bartek
    Rychu_lhotse

Uprawnienia umieszczania postów