Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1204

Wątek: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Kiedyś o tym dyskuowalismy. Wyjdzie na moje, zobaczysz.
    Bezlustra się trzyma źle. Są za małe. Może to plus dla podróżników albo filmowców, ale dla innych niekoniecznie. Zysk będzie na rozmiarach optyki, o ile zrobią jakieś cropowe tele, w co jednak wątpię.
    Co do sensu. Nie widzisz sensu takich body R. Ale dla Canona nie ma sensu utrzymywanie kilku linii bagnetów. Zlikwidowaniu ulegnie więc linia M, body APS-C, bo ten segment dołuje. To w tym jest sens.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-05-2022 o 01:24
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Kiedyś o tym dyskuowalismy. Wyjdzie na moje, zobaczysz.
    Bezlustra się trzyma źle. Są za małe. Może to plus dla podróżników albo filmowców, ale dla innych niekoniecznie. Zysk będzie na rozmiarach optyki, o ile zrobią jakieś cropowe tele, w co jednak wątpię.
    Co do sensu. Nie widzisz sensu takich body R. Ale dla Canona nie ma sensu utrzymywanie kilku linii bagnetów. Zlikwidowano więc linie body APS-C, bo ten segment dołuje. To w tym jest sens.
    No zobaczymy. Sam jestem ciekaw. Oni mają na pewno konkretne dane ze sprzedaży więc nie podejmują takich decyzji na ślepo. Dla mnie takie body byłoby bezsensowne ale Canon zawsze wie lepiej .

BTW: 7D mkII też zakładałem że nie wyjdzie, a podobno to body w swoim czasie miało całkiem niezłe wzięcie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów