po prostu będą kupować Yongnuo
na forum piszą ze to fantastyczne szkła
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Zachwalających szkła dzielę na 2 grupy. Zachwalają:
1. Super ostre, najczęściej bardzo jasne wielkie wiaderkaza kupę kasy
2. Dające ładny bokeh, słabo skorygowane, niespecjalnie ostre, ale mniejsze, lżejsze i tańsze niż szkła z pkt.1
Każda z tych opcji jest interesująca, niestety. Bo wymaga dublowania ogniskowych. Ja mam kilka szkieł takich i kilka takich. Np. Helios 44![]()
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
+1 rynek się kurczy trzeba konsolidować RD, a nie otwierać nowe fronty, ale obiektywów pod aps-c RF też będzie jak kot napłakał, a dobry (czyli taka "średnia strefa stanów średnich" jak to u mnie na wsi gadają) obiektyw to się pewnie jeden albo dwa pojawią za (jeden za dwa lata (UWA) drugi (taki lepsiejszy kit) za 5 lat)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Apsc w RF niekoniecznie oznacza koniec M. W tym bagnecie wiele nie trzeba 5zoomów+5 stałek średniej jakości.
Miłego dniamoja www
Hm, nie za bardzo wiem w jaki segment chcą trafić tą ofertą - oczywiście przy obecnej polityce szkieł RF (drogo i jeszcze drożej).
Rozumiem, że RF na APS-C to ma być taki "średniak" - ale do tego potrzeba śrenich szkieł. Pytanie na ile tacy obecni użytkownicy 7D wiszą na "L"-kach a na ile używają szkieł z niższej półki. Nie wiem.
Poza tym, te plotki mówią na razie o tym, że Canon robi rozeznanie, choć patrząc na to co dzieje się (a raczej co nie dzieje się) w systemie M, to pewnie są one mocno uzasadnione.
p,paw
https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork