Zamieszczone przez
atsf
Po pierwsze, to co chwila mnie ktoś wywołuje do tablicy, więc się muszę powtarzać, bo nie zmieniłem zdania, ale tego, że już dość dawno temu napisałem, że mam w doopie wszystkie dalsze zmiany i zakupy, to już nikt nie pamięta.
Po drugie, zmiana systemu dla zmiany systemu to żaden interes bez gwarancji, że będzie lepiej, a kto mi ją da?
Po trzecie, kupując SONY a6800, lub a6700, i tak bym do niego kupował FE 100-400, a nie 200-600, bo waga i ergonomia, a FE 100-400 jest dużo droższy od FE 200-600.
Po trzecie, z natury nie pozbywam się starego sprzętu przed zakupem nowego, bo nie wiadomo, co z tego wyniknie, i w razie czego nowy mogę oddać.
Po czwarte, moja niechęć i brak czasu na sprzedawanie czegokolwiek (a mam też do opylenia multum innych rzeczy) nie dają podstaw do zbierania w ten sposób kasy na inny nabytek.
Po piąte, wcale nie zamierzam się pozbywać wszystkiego ze stopki, bo bym musiał to coś zastąpić czymś innym, co mi się już zupełnie nie kalkuluje finansowo.
Po szóste zaś, mam generalnie jeden maksymalnie niezawodny zestaw do tego, co najczęściej robię, czyli 7D II plus EF 100-400L II, i on ma zostać przynajmniej na wszelki wypadek, ale jednocześnie blokuje sporo kasy.
.......