Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
Bez przesady! Zdarza się najlepszym.

Mam wrażenie, może mylne, że to będzie przypadek, gdzie mk2 nie zastąpi mk1, tylko ją uzupełni. Myślę, że to efekt wysłuchania próśb wielu zawodowców, którzy płakali z tęsknoty za pancernością wersji EF. Sądzę, że wersję obecną (raczej chwaloną) pozostawią dla tych, co na pierwszym miejscu cenią kompaktowe rozmiary a mk2 zostanie wydane z myślą o tych, którzy muszą mieć taki sprzęt, który w najgorszym wypadku będą mogli wykorzystać do samoobrony
No z przesadą - mam w zwyczaju sprawdzać czy wiem o czym piszę, zanim napiszę (choć to nie jest norma tu na forum) - tym razem zaufałem starzejącej się pamięci ;-)

Może rzeczywiście jest teraz pewien konflikt pomiędzy potrzebami użytkowników banetu RF.
Zawodowcy itp potrzebują "pancerności" znanej z EF a tacy ludzie jak ja - raczej potrzebują miniaturyzacji (u mnie to im mniejsze body i szkła tym lepiej).
W sumie to jakbym sprzedał to co mam (poza 100-500 oczywiście) i kupił takie 24-240 to pewnie specjalnie bym nie ucierpiał a tym bardziej nie zauważył jakiejś katastroficznej różnicy w jakości (w wypadku publikacji 2400px). No ale to nie wypada ;-) Szeroki kąt można sobie skleić z kilku węższych klatek

p,paw