Cytat Zamieszczone przez robcio Zobacz posta
Nie twierdzę, że jestem zaskoczony, natomiast nie wiem jak Ty ale Ja widzę pewną różnice miedzy VOD czy carsharingiem (gdzie opłata wstępna wynosi zazwyczaj 0), a stosunkowo dużą opłatą wstępną jaką jest zakup pojazdu gdzie część funkcji w nim występujących będę musiał opłacać dodatkowo na zasadach subskrypcji miesięcznej bo tak wymyślił producent.

Osobna kwestia, że bez sporej części tego co wymieniasz i możesz wymieniać bez końca jak sam twierdzisz sporo ludzi może się na dziś swobodnie obejść, bez samochodu istotna cześć ludzi na świecie się nie obywa.
Konfigurowales kiedys auto w salonie? Ja tak. Za podgrzewanie foteli zaplacilem 5000 zl. A korzystam z nich kilkanascie razy w roku wracajac z nart. Zdecydowanie wolalbym w trakcie 4 letniego leasingu placic sobie abonament w miesiacach gdy jezdze w Alpy niz wydawac na raz 5000 zl. Wiem, ze to anegdotyczny przyklad i do tego dosc glupi, ale z doswiadczenia wiem, ze "nowe" rozwiazania zazwyczaj krytykuja osoby, ktore slyszaly o nich tylko na papierze i mysla sobie, ze kiedys to bylo.