Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1204

Wątek: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    No to ja czegoś nie rozumiem.
    Piszesz o braku możliwości pracy na zoombie długą optyką w plenerze a wstawiasz odchylany konwencjonalny podgląd elektroniczny.
    Czego nie rozumiesz? Przecież wtedy nie pracuje na zoombie, a mam lustro w trybie LV i eyefocus.

Czy on jest odchylany, dopinany, wsuwany w sanki lampy to drugorzędna sprawa, w niuansach, w praktyce użytkowania byłyby różnice, ale każde z tych rozwiązań bym wziął.

Wizjer optyczny takiego hybrydowego aparatu bym używał głównie w studiu, eyefocus tam mi nie jest potrzebny.
    Ja mam lustrzankę i bezlusterkowca i używam ich wymiennie. Dla mnie to norma, że rózny sprzęt do różnych celów. Problem tkwi w optyce. Kupno kolejnego obiektywu to z jakim mocowaniem? Bezlusterkowym byłoby sensowniejsze, ale tym samym wykluczam używanie go z lustrzanką. Za kilka lat zrobią się dwa zestawy optyki. Ja i tak już mam za dużo szkieł, zdublowane ogniskowe w systemie lustrzankowym. Stałki ta sama ogniskowa różne jasności, w dodatku te same ogniskowe w zoomach.
    Niestety czas leci i gdy szkieł bezlusterkowych będę miał więcej, tych z bagnetem lustrzankowym w jakiejś części sie pozbędę to popatrzę na taką hybrydową lustrzankę (o ile ją wyprodukują) z wyrzutem i pomyślę sobie: bujajcie się, to trzeba było pokazac kilka lat wcześniej, teraz to ja mam was gdzieś, nie kupię.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 04-08-2023 o 12:10
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Uprawnienia umieszczania postów