Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
Pytanie na ile tacy obecni użytkownicy 7D wiszą na "L"-kach a na ile używają szkieł z niższej półki.
Myślę, że to jest mocno zróżnicowane. Choć chyba coraz mniej osób, które używają lustrzanek z podstawowymi obiektywami. Tacy ludzie coraz częściej wybierają telefony. Przy aparatach zostają bardziej wymagający i świadomi użytkownicy, a co za tym idzie ludzie, którzy są z czasem coraz bardziej wybredni co do sprzętu. No i jest też grupa, do której sam się zaliczam, dla której aps-c nie jest jedynym body, tylko współistnieje razem z ff. Poglądy na sprzęt ewoluują z czasem, czego również jestem przykładem. Kiedyś nie było mnie stać na L-ki i tłumaczyłem sobie, że nie są mi potrzebne. Ale jak pomacałem kilka z nich osobiście i zobaczyłem naocznie, co potrafią, to stwierdziłem, że lepiej dłużej poczekać, ale kupić lepsze szkło.
To moje subiektywne zdanie. Jak jest naprawdę, nie mam pojęcia.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
Uwierz, że jak ukaże się RF APS-C na bazie RP [...] u nas powiedzmy za cenę 3.500 zł to nie będzie leżał na półkach
Być może masz rację. Nie mówię, że nie. Gdyby sytuacja miała miejsce kilka lat temu, to mógłbym się założyć o każde pieniądze, że racja jest po twojej stronie! Ale jednak coraz mniej ludzi korzysta z aparatów, rynek się kurczy. A jak mocno się skurczy, tego jeszcze chyba nie wie nikt.