Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1204

Wątek: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Bardzo wielu użytkowników lubiło ten system i nie mogli się nadziwić czemu Canon tego zaprzestał.
    Wydaje mi się, że to trudny technicznie układ, nawet dziś. Trzeba by to jakoś wszechstronnie konfigurować, jakieś uczenie się wbudować. Zobaczymy.
    Obawiam się, że będzie zmasowany hejt, pokazówki jak to źle działa itp. Canon będzie tłumaczył, że można to wyłączyć i tak w kółko.
    Taka była reakcja na pasek funkcyjny w R, trochę lepiej przyjęto gładzenie po ekranie przy wyborze punktu AF.
    konfiguracja i uczenie w tym systemie już są - teraz może być tylko lepiej (ale może jak to mawiają u mnie na wsi lepiej już było) bo nastąpił istotny postęp we wszystkich aspektach - uczeniu, mocy obliczeniowej, pamięci.

z tym hejtem to prawdopodobne - deficyt szarych komórek staje się coraz bardziej widoczny - a taki system trzeba indywidualnie skalibrować co wymaga przeczytania ze zrozumieniem kilku zdań instrukcji obsługi - a kto by teraz czytał takie cóś jak instrukcja obsługi - wystarcza mniemanie "posiadam genialny umysł i nie zawaham się go użyć"

z tym ekranem i gładzeniem to normalne nawet małpa w zoo potrafi wskazać palcem co chce dostać

ogólnie jestem fanem tego systemu może nawet zbyt dużym bo zwykle wystarczają mi prostsze sposoby ustawienia ostrości

i jeszcze jedno z moich niezbyt częstych obserwacji - ktoś (widząc mój duży aparat) mi da w rękę lustrzankę i poprosi żeby zrobić zdjęcie - wyłania się obraz że ustawianie punku ostrości jest niepotrzebne praktycznie zawsze aparaty są tak ustawione że same wybierają "pierwszy plan" na który ustawią ostrość - przypomina mi się obietnica wyczytana w instrukcji do minolty 7xi z power zoomem że w przyszłości ta technologia (power zoom) umożliwi ustawianie kadru za użytkownika - uśmiałem się wtedy - ale ta temat też powróci - już widzę jak się trzeba będzie namęczyć żeby ogłupić taki aparat co to sam ustawia kadry
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 21-02-2021 o 21:28

Uprawnienia umieszczania postów