Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1204

Wątek: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Co nowego nas czeka u Canona (wątek spekulacyjny)....

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Ja mam wrażenie, że z FF nic się nie sprzeda oprócz wąziutkiego nurtu pro (jedynka).
    Nowe puszki R5 i R6 trafią do tych co kupią w przedsprzedaży a potem zostaną na tyle zgnojone, że nie będzie chętnych (coś jak świetne Z6 i Z7).
    Po zachwytach jakością szkieł RF (na ich gnojeniu wyłożyli się nawet najlepsi vlogerzy) nie przyjdzie żaden sukces sprzedażowy.
    Nie wypada też kupować R a RP to już wcale. Cena tu nic nie zmieni bo to wstyd.

Jeszcze sprzedaje się M50 z kitem z racji ceny. Przewiduję max. jedno lepsze body M oraz upgrade M50 i koniec.
    Ludzie marudzą, że w linii M jest za mało szkieł a nie planują zakupu żadnego. I fizycznie nie kupują jak coś się ukaże (np. znakomita S56/1.4 czy nawet genialne M32/1.4).

A z drugiej strony jest kolejna mina marketingowa: takie R z kitem RF i zestawem potrzebnych i dziś tanich szkieł EF działa znakomicie i nie bardzo widać po co coś zmieniać . Dokupienie kolejnej używki EF nie rozrusza rynku.

Uważam, że każda nowość Canona zostanie shejtowana na tyle, że nie ma szans na poważną sprzedaż. Tak jak zrobiono z Nikonem i Olympusem.
    To co jest, potoczy się jeszcze trochę siłą rozpędu.
    ja osobiscie uważam ostatnie premiery canona za bardzo udane wręcz przełomowe canon od wielu wielu lat nie pokazał nic bardziej przełomowego - oczywiscie trzeba zaczekać na jakieś ekstensywne testy z ktorych da się wyciągnąć jakieś bardziej konkretne wnioski - mnie na ten przykład interesuje jak R5 bedzie się zachowywał przy długich czasach naswietlania - chcę to widzieć a nie mieć nadzieję że będzie dobrze - trochę sobie poczekam aż ktoś to sprawdzi lub będę musiał sam sprawdzić - przejście przez piekiełko niezbyt życzliwych testerów jest niezbedne bo to one pozwalają na wyciągnięcie wniosków.

Ludzie będą marudzić zawsze ale winnych tego marudzenia jest sporo np. jestem amatorem - czyli moim naturalnym kierunkiem zakupowym jest R6 - tak by wynikało z logiki ale ktoś zadecydowal że R6 będzie miał 20Mpixkseli - mogę powiedzieć tylko 20megapikseli - dlaczego ktoś tak zrobił - nie wiem, a raczej wiem gdyby miał 32mpiksele jak nakazuje logika to dla marketingu byłby zbyt bliski R5 (z punktu widzenia fotografii a nie video) - oczywiście mędrcy forumowi wypowiedzą się że 20egapikseli jest wystarczające wręcz idealne dla amatora (ci widzą dla amatora tylko z 4000D a wyższe korpusy sprzedaż tylko na legitymację związku zawodowego) i nie ma rożnicy między 20 a 32 megapiselami - mógłbym wtedy pociągnać takie rozumowanie że nie ma również różnicy pomiędzy 32 a 45 megapikselami czyli zasadniczo nie ma różnicy miedzy korpusem 20 a 45 megapikselowym - dość absurdalny wniosek - tyle wyniknie z postów forumowych mędrców.

Uważam że obie puszki R5 i R6 będą sukcesem sprzedażowym oczywiście na miarę grupy docelowej do której te puszki są kierowane, M jeśli będzie się sprzedawało to będzie trwało, obiektywy EF bedą jeszcze długo używane i zobaczymy jeszcze jakieś korpusy EF, hejt jest wszeobecny - trzeba robić swoje czyli zdjęcia i mniej czytać internetów

a i jeszcze o hejcie - nic minie badziej nie śmieszy niż test 10 obiektywów w gazecie fotograficznej i każdy z nich ma ocene 4.0 lub 4.5 w tym te które znam i oceniam je na 3.0 lub 2.5 czyli "niska strefa stanów niskich lub pokaże się jakiś obrazek" to gorsze od hejtu - zła skala ocen, rozna skala ocen na różnych obiektywach i brak spójnych wniosków - przeczyta początkujący i kupi "wspaniały" tylko trochę tańszy obiektyw, a potem kupi ten lepszy - tak działa "obiektywna informacja podana podparta autorytetem"
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 18-07-2020 o 11:13

Uprawnienia umieszczania postów