Moim skromnym zdaniem taka puszka zmaterializuje się dopiero w lutym jako R7.
Ale chciałbym zostać wcześniej zaskoczony jakąś M-ką... Zwłaszcza, że trzeba coś pod choinkę mieć...
Moim skromnym zdaniem taka puszka zmaterializuje się dopiero w lutym jako R7.
Ale chciałbym zostać wcześniej zaskoczony jakąś M-ką... Zwłaszcza, że trzeba coś pod choinkę mieć...
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 14-10-2020 o 11:07
Oby ten R7 posiadał funkcje raw burst mode, i chętnie spróbowałbym ten RF 800mm na cropie![]()
Ostatnio edytowane przez Camilo ; 14-10-2020 o 12:05
Podejrzewam, że będzie mieć po prostu 20 fps w trybie migawki elektronicznej tak jak R5/6. Czyli trochę wolniej niż M6II, za to z całego kadru. Bardziej przydałby się w R7 pre-shot buffering, ale R5/6 na to nie wskazują, niestety...
Co do RF 800, to mam nadzieję, że niedługo trafi w moje ręce. Oprócz wielu oczywistych ograniczeń tego szkła wynikających ze specyfikacji (f/11, MFD ca. 6 metrów, IS ca. 4 EV) dodatkowo dochodzi ograniczenie AF do centrum kadru FF. W przypadku APS-C prawdopodobnie do uniknięcia.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 15-10-2020 o 08:08
Tu jest matryca:
250 MPX!
https://www.canonrumors.com/canon-an...image-sensors/
![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
APS-H? Czemu? Reanimacja?
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Do jakiś specjalistycznych zastosowań
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ERka APSC......
https://www.canonrumors.com/there-is...ra-coming-cr3/
CR3 - czyli dosyć prawdopodobne.
Kapitan Wagner