Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Canon 5D ,a obiektyw 17-40f4,0

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Kol. Janfosz poprosił tylko o oceny i doświadczenie z pracy tym obiektywem lub podobnym. Ja udzieliłem swojej. Do moich wymagań jakości obrazu na bardzo dużych powiększeniach właśnie ze względu na zniekształcenia, rozmycia po rogach nie spełnia moich wymagań. Sądząc po pytaniu kol. Janfosza wnioskuję,że zamierza zakupić taki obiektyw do 5D. Wolę przedstawić swoje oceny negatywne, aby kupujący wybrał świadomie czy spełnia oczekiwania lub nie. Sądząc po niektórych waszych postach najlepiej chyba zrobił kolega Cichy - pokazał fotki i pytający niech sam wyciągnie wnioski. Służę i ja. Fotki mogę pokazać z podobnego obiektywu 16-35 i N . Z 17-40 i 5D mogę również pokazać parę fotek ( trochę pózniej przyjaciel wyjechał ) . Pada tutaj pytanie jaki inny obiektyw może spełnić moje ostre wymagania co do jakości obrazu w tym zakresie . Odpowiedż jest prosta . Żaden. Praw optyki tutaj nie da się oszukać. Niestety ja je poznałem o jeden obiektyw za póżno. Kupiłem swój jako pierwszy do cyfry. Żadko używam ogniskowej poniżej 20mm właśnie ze względu na jakość obrazu. Często wycinam po zrobieniu fotek poniżej 20-24 mm na tych obiektywach do foramtu jaki daje mi 24-70. Ze swojego doświadczenia polecam zakupić najpierw ten obiektyw. Jest rewelacyjny. Pełna klatka 5D i 24mm jest naprawdę szeroko i jakość obrazu jest super. Jeżeli kupujący stwierdzi, że woli serzej to jego wybór. Ja dzisiaj po paru miesiącach pracy na tych obiektywach raczej bym nie kupił żadnego o takim zakresie ( ok 16-17mm)
    Ostatnio edytowane przez oszołom ; 29-05-2006 o 19:32
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Uprawnienia umieszczania postów