Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
Canon wbudowal w swoje aparaty System autodiagnozy.

jak widac masz aparat ze sprawnie dzialajacym systemem autodignozy , za ktory zreszta zaplaciles
Wolałbym żeby zamiast systemu autodiagnozy sprzedawali działający aparat a nie
błędu komunikacji wewnętrznej wynikającego ze struktury elektrycznej drukowanej płytki scalonej, W większości przypadków błąd występuje podczas nieprzerwanej pracy aparatu, kiedy jego wewnętrzna temperatura jest wysoka, np. podczas ciągłego nagrywania filmów.
O to samo miałem zapytać. Praca aparatu jako zewnętrznej pamięci to chyba nie jest jego najważniejsze zadanie.
w innym temacie jak pytałem, dlaczego topowy Canon EOS R kłamie w specyfikacji o 4k:
https://www.youtube.com/watch?v=hDS_bP9LIcw

to też usłyszałem że to nie kamera i że w specyfikacji jest 4k to tak naprawdę nie jest 4k i po co mi w ogóle to 4k i to nie potrzebne, żebym kupił kamerę.

Jest jakiś powód dla którego zamiast włożyć kartę do czytnika podłączasz aparat do komputera?
bo nie znalazłem dobrego czytnika z usb 3.0. Jest jakiś powód żeby tego nie robić? Rozumiem że to normalne, że aparat przestaje działać po podłączeniu do komputera? i żeby go naprawić trzeba robić twarde resety? które mogę doprowadzić do:
Dalsze używanie aparatu może doprowadzić do sytuacji, w której nie będzie można go włączyć.