Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Canon 6D error70. Uważaj na używane Canony. Nie znasz dnia ani godziny!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D error70. Uważaj na używane Canony. Nie znasz dnia ani godziny!

Cytat Zamieszczone przez taniFotograf Zobacz posta
    nie tylko 70d, wszystkie canony, mam ten błąd ciągle w 6d jak i bezlusterkowcu od canona
    https://www.youtube.com/watch?v=OIOYXd8t6UA

Canon wbudowal w swoje aparaty System autodiagnozy.

jak widac masz aparat ze sprawnie dzialajacym systemem autodignozy , za ktory zreszta zaplaciles.
    Gorzej , gdyby nie pokazywal bledow , gdyz wowczac mialbys prawo do w pelni uzasadnionych narzekan , ze System za ktory zaplaciles nie melduje bledow , wiec po co ?.

A tak masz dzialajacy aparat - wiec wszystko jest absolutnbie tak jak byc powinno.
    ciesz sie z tego , za Taki meldunek masz.

z moich obserwacji wynika, iz Canon produkuje jedne z najtrwalszych i mniej zawodnych aparatow.
    Mozna zgodzic sie z tym , ze aktualnie nie stosuje wiodacych technologii, ale nie ze jest bardziej zawodny od innych.

nigdy mnie nie zawiodl , nigdy sie nieoczekiwanie nie zepsul , zawsze wykonal powierzone zadanie i czesto lepiej niz bym sie spodziewal.

Prawdopodobnie fotografia to nie jest to czym sie powinienes zajmowac , gdyz sprawia Cie wiecej problemow niz innym .

Moze muzyka zalobna ? Sa takie rozne elektroniczne instrumenty , ktore zawsze stroja i Maja niezmienny od poczatku dzwiek , zas wrodzony pesymizm pewnie ulatwilby uprawianie takiej muzyki. Moglbys zapewne dojsc do ponadprzecietnych wynikow w ogolnym zasmucaniu .

Cenna cecha , trzeba tylko znalezc dla siebie odpowiednia nisze rynkowa.

Zablokowany

Domyślnie Odp: Canon 6D error70. Uważaj na używane Canony. Nie znasz dnia ani godziny!

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    Canon wbudowal w swoje aparaty System autodiagnozy.

jak widac masz aparat ze sprawnie dzialajacym systemem autodignozy , za ktory zreszta zaplaciles
    Wolałbym żeby zamiast systemu autodiagnozy sprzedawali działający aparat a nie
    błędu komunikacji wewnętrznej wynikającego ze struktury elektrycznej drukowanej płytki scalonej, W większości przypadków błąd występuje podczas nieprzerwanej pracy aparatu, kiedy jego wewnętrzna temperatura jest wysoka, np. podczas ciągłego nagrywania filmów.
    O to samo miałem zapytać. Praca aparatu jako zewnętrznej pamięci to chyba nie jest jego najważniejsze zadanie.
    w innym temacie jak pytałem, dlaczego topowy Canon EOS R kłamie w specyfikacji o 4k:
    https://www.youtube.com/watch?v=hDS_bP9LIcw

to też usłyszałem że to nie kamera i że w specyfikacji jest 4k to tak naprawdę nie jest 4k i po co mi w ogóle to 4k i to nie potrzebne, żebym kupił kamerę.

Jest jakiś powód dla którego zamiast włożyć kartę do czytnika podłączasz aparat do komputera?
    bo nie znalazłem dobrego czytnika z usb 3.0. Jest jakiś powód żeby tego nie robić? Rozumiem że to normalne, że aparat przestaje działać po podłączeniu do komputera? i żeby go naprawić trzeba robić twarde resety? które mogę doprowadzić do:
    Dalsze używanie aparatu może doprowadzić do sytuacji, w której nie będzie można go włączyć.

Uprawnienia umieszczania postów