Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Eberloth, nie wiem jakim cudem dla Ciebie AF w R6 k R6mk2 to jest "to samo". Przecież to jedna z istotniejszych różnic między tymi korpusami, a nie mpixele matrycy, które generalnie nie mają znaczenia...
    Oba bazują na AF Dual Pixel CMOS AF II. R6 przed upgrade FW, a taki kupiłem, wykrywał tylko ludzi i zwierzęta. Po upgrade także pojazdy. Nie miałem R6II w ręku do porównania, czytałem, że AF w R6II jest precyzyjniejszy i lepiej "trzyma" obiekt. Ale to podobny hardware. Ewolucja pewnie jest, ale to nie rewolucja w stosunku do MKI. Jeśli błądzę to mnie popraw.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Oba bazują na AF Dual Pixel CMOS AF II. R6 przed upgrade FW, a taki kupiłem, wykrywał tylko ludzi i zwierzęta. Po upgrade także pojazdy. Nie miałem R6II w ręku do porównania, czytałem, że AF w R6II jest precyzyjniejszy i lepiej "trzyma" obiekt. Ale to podobny hardware. Ewolucja pewnie jest, ale to nie rewolucja w stosunku do MKI. Jeśli błądzę to mnie popraw.
    R6 Mark II dla kogoś kto fotografuje obiekty w ruchu, jest znacząco lepszy.
    Po pierwsze jest wspierany AI (HW to nie wszystko), dużo lepiej trzyma AF na obiektach w ruchu, szczególnie w sytuacji gdzie jest jakieś tło (drzewa itp).
    Dodatkowo nie ma problemu R5/R6, gdzie tenże AF potrafi utknąć na obiektach w tle i ma problemy z powrotem na pierwszy plan.
    Ma także pre-capture.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uprawnienia umieszczania postów