Strona 146 z 156 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 451 do 1 460 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Ja polecam ladowarke Patony. Laduje w takim samym czasie co oryginalna Canona, zarowno oryginalne baterie i zamienniki. Tu masz moj pelny test

Akumulator Patona Protect zamiennik LP-E6NH
    http://bit.ly/3kMCBFr

Akumulator Patona Platinum USB-C zamiennik LP-E6NH
    http://bit.ly/3wx2onJ

Ładowarka Patona Twin Performance Charger do akumulatorów LP-E6NH
    http://bit.ly/3Y0Nstx
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Pytanie do osób, które używały Rki i R6. Rozumiem, że ten drugi ma lepszy DR, stabilizację, joystick itp. Jednak jak wypadają kolory tzw skin tony w porównaniu do Rki. Sprzedaż Rki to realnie 4-5kzl w zależności od stanu body. R6 jest w dobrej cenie w promocji ale to mimo wszystko dopłata ok 50% wartości Rki i zastanawiam się czy warto.

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

Używałem równolegle przez trzy lata R i R6. W dobrych warunkach oświetleniowych R-ka radziła sobie w porównaniu z R6 dobrze(odnośnie kolorów).Ale od ISO 800 rozjazd zaczynał być już widoczny na korzyść R6. W czerwcu wymieniłem R na R6mk2. Gdyby wtedy była taka cena na R6 to na pewno była by to druga R6.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Pytanie do osób, które używały Rki i R6. Rozumiem, że ten drugi ma lepszy DR, stabilizację, joystick itp. Jednak jak wypadają kolory tzw skin tony w porównaniu do Rki. Sprzedaż Rki to realnie 4-5kzl w zależności od stanu body. R6 jest w dobrej cenie w promocji ale to mimo wszystko dopłata ok 50% wartości Rki i zastanawiam się czy warto.
    Pewnie więcej będzie wiedział m.in. Bangi, bo gdzieś na forum wspominał, że R6 łatwiejszy w obróbce. Bangi, jeśli moja pamięć zawiodła - wybacz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez RobertoM Zobacz posta
    Różnica jest duża na ISo powyżej 1600 na plus dla R6. eRka od 3200 szumi mocno. Na niskich ISO łeb w łeb w skin tonach. Sprzedaż eRki to realnie max 4 koła a i za tyle jak na razie bardzo ciężko sprzedać. Kwestia tego co robisz czy wart czy nie. Ja robię śluby więc tak. Moja żona w studio woli eRkę.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez totamten Zobacz posta
    Pewnie więcej będzie wiedział m.in. Bangi, bo gdzieś na forum wspominał, że R6 łatwiejszy w obróbce. Bangi, jeśli moja pamięć zawiodła - wybacz.
    Z mojego puntu widzenia sprawa kolorystki jest pomijalna, ale potwierdzam pozostałe. Podkreślam jednak, że to jest subiektywna ocena.

Ważne info o iso. Zazwyczaj używam 100-1600czasami 3200

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

No to moim zdaniem (również subiektywnym) R6 (jak również R6m2) szumią zauważalnie mniej niż R.

Najbardziej zastanawiają mnie te kolory skory.
    Rka ma zabarwienie takie sinozielone. Oglądam sample R6 i mam wrażenie, że lekko żółte. R6II lekko ciepłe i takie bardziej mi odpowiadają

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja zazwyczaj i tak wołam z RAW, kolory da się łatwo zmienić, ale może coś w tym jest o czym piszesz. Właśnie przeglądam foty jakie mi zostały z testów R6 i R6m2 i wygląda, że wypluwa cieplejsze barwy, tylko czy to nie kwestia tak naprawdę algorytmów balansu bieli...

Strona 146 z 156 PierwszyPierwszy ... 4696136144145146147148 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów