Tak stoi napisane na tabliczce znamionowej. Ja nie potrzebuję ładowania w pół godziny, a ładowarka ładuje dwa akumulatory chyba ok. 3h- nigdy tego precyzyjnie nie mierzyłem. Zawsze mam więcej akku niż faktycznie zużywam w ciągu dnia, nastawiam ładowanie na noc, i rano mam komplet baterii.
Z powerbanka, który mam, też ładuje, a on jest na 4 ogniwa 18650. Wsadziłem 4 x LG 3000 mAh i przynajmniej wiem, co jest w środku, a każdy akumulator mogę sobie przetestować w ładowarce LiitoKala Lii-500 i ew. go wymienić.

Wpierniczanie się bez wyraźnej potrzeby w jakiś wydumany high-tech może zrodzić więcej problemów, niż dać korzyści, jak widać po tym wątku. Normalnie mi włosy dęba stają (ostatnie), bo nigdy nie miałem problemów z ładowaniem jakichkolwiek akumulatorów do aparatów, a mam 4 typy baterii, 4 oryginalne ładowarki i 3 Palo. To oryginalne mają jakieś dąsy, np. ładowarka Canona nie chce ładować podróbek LP-E17, a Palo ładuje wszystkie. Jeden nadmiarowy akumulator na zapasie spokojnie załatwi temat dłuższych cykli ładowania słabszą ładowarką, a może to wyjść taniej i efektywniej od wpierniczanmia się w jakieś drogie ładowarki z humorami.