Zachowanie śledzenia zwierzaków jak niżej - wiem że statyczne przedmioty, ale z ptakiem bylo to samo. firmware jak niżej.
![]()
czyli że niebieski kwadrat w lewym dolnym rogu, a af obiektywu jeździ od min. do max, i nie wykrywa w ogóle obiektu
ha, zmieniłem ze zwierzaków na ludzi i jest podobnie, z tym że kwadrat jest w lewym górnym rogu :P
nie no nie wytrzymam, jutro jeszcze rano zanim się wymelduję z lokum pójdę na plażę i potestuję
rety... czytasz ze zrozumieniem? w plenerze było to samo, bez różnicy czy plecak czy ptak
tak, ratowałem się spotowym AFem, bo bym nic nie zrobił, no ale nie po to kupowałem R6po to mam odchylany ekran, po to mam śledzenie oka/twarzy żeby to działało
Cześć, może to trochę głupie pytanie ale trudno.Otóż czy warto teraz kupować Canon r6? Czy lepiej poczekać aż stanieje? A może wziąć na raty?
Miłego dniamoja www
Poszedłem na plażę, znalazłem biegającego pieseła i potestowałem. Slonce takie że oczy wypala.
Ogólnie działa jak już złapie, ale sporym wyzwaniem jest mu znaleźć obiekt. Pies lata, a ten szuka czegoś w koronie drzew. Trzeba mu troche pomóc. Nie wiem, może wieksza wprawa, manualnie obiektyw podostrzyc czy coś.. wczoraj nic procz ptaszora w kadrze sie nie ruszalo i nie mogl go namierzyć. Jak straci obiekt z pola focusa to znowu szuka i szuka. No to jest spore ryzyko..
Miłego dniamoja www