Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
W statycznych scenach idealny. Przy weselach, przy tańczących ludziach a w szczególności przy moich dzieciakach trochę się zawiodłem.
W dynamicznych również. Śledzenie tańczących par w ruchu to bajka przy tym aparacie. Robiłem nim turnieje tańca towarzyskiego i już na pierwszym turnieju zaliczyłem totalny opad szczeny! Trzymał śledzenie jak przysłowiowy "głupi"
Jedyne co zauważyłem, a muszę o tym uczciwie wspomnieć, to w totalnej ciemnicy AF nie wyrabia w trybie servo. Jednak wystarczy przełączyć na ostrzenie pojedyncze i aparat ustawia ostrość wręcz w niewyobrażalnych warunkach. I robi to na tyle szybko, że nawet w takim trybie da się spokojnie fotografować obiekty w ruchu, na małej głębi.
Jesteś mega optymistą ;P
Nie, w tym przypadku po prostu praktykiem. Na pewno masz aktualizowany firmware w aparacie?
Musisz serio bardzo lubić ten aparat
Fakt, bardzo go lubię. Bo po przesiadce z lustrzanki dał mi zupełnie inny komfort pracy. Zwłaszcza przy dynamicznych scenach, kiedy nie ma czasu na zabawę z ręcznym wybieraniem punktów ostrości. Odkąd go mam, wreszcie praca na małej głębi ostrości, w dynamicznych scenach, przestała być dla mnie mordęgą.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
Ja wymieniłem eRki na r6 z jednego powodu. Wysokie ISO i dwa sloty. Tego eRka nie miała.
Z ciekawości: co to znaczy wysokie ISO? Ile to jest dla Ciebie? Ja w R regularnie używam ISO do 12800, a dla pojedynczej klatki nie miałbym żadnych skrupułów, żeby pójść z tym jeszcze wyżej. To jest mało? To ile da się wycisnąć z R6? Pytam serio.
Nie wiem, może to dlatego, że nie oglądam na co dzień fot w powiększeniu 100%