Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Ja na ogół jestem upierdliwy i marudny, ale w tym aparacie tylko jedna rzecz mi przeszkadza. Na ekranie mamy różne ikonki ustawień aparatu, przeszkadza mi to, że nie można ich dowolnie na tym ekraniku ustawić - przesunąć lub po prostu z ekraniku usunąć. Ikonka dotykowego wyzwalania migawki jest w dolnym lewym rogu, właśnie tam gdzie zawsze łapię ekran, żeby go zamknąć. Z zasady mam to wyłączone (dotykowe wyzwalanie migawki) ale zamykając ekran kilkanaście razy już bezwiednie włączyłem, mało tego zanim się zamknął zrobiłem zdjęcie. Łapię za ten róg, bo tak jest skonstruowane body, żeby ten ekranik otwierać. Nie mniej, to wina moja, nie aparatu.
    A nie lepiej mieć na stałe obrócony ekran jak w klasycznym aparacie? W życiu by mi nie przyszło do głowy by go obracać i zamykać, po co ?

Fakt RF 50 1.2 z r6 to zupełnie inny level "czystości" obrazka jednak jest zbyt ciężki i trochę za drogi jak dla mnie. Ja lubię EF 50 1.2 za jego niedoskonałości i pracę pod światło. Do pracy teraz wracam ponownie do tamrona 45 1.8 - czysty i ostry jak skalpel z fajną opcją "makro" czego w canonach brakuje.

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta

Fakt RF 50 1.2 z r6 to zupełnie inny level "czystości" obrazka jednak jest zbyt ciężki i trochę za drogi jak dla mnie.
    on, nie jest drogi, jest kur....sko drogi, ja kupiłem w MM na promocji obnizajacej cene o 50zł za kazde wydane 500zł to wyszło ca 1100zł, do tego 890zł zwrotu od canona, i tłumacze sobie, ze to troche mniej boli, nadal boli ,ale mniej
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów