Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

jinks - ja jestem w nieco lepszej sytuacji, bowiem po pierwsze mam obiektyw RF, po drugie mam redukcję RF/EF.
    Sprzedając RP zaznaczyłem, że tylko body bez redukcji, znalazł się kupiec i oferta nie wisiała nawet 15 min.
    Na razie tylko oglądam, macam i próbuję dopasować dłoń i palce do nowego body. RP sprzedałem tylko ze względu na układ guzików z tyłu, tutaj jest inaczej i jak na razie bardzo mi pasuje.

Co mi się podoba, joy i możliwość przesuwania nim punktu AF, błyskawicznie, dokładnie i tam gdzie potrzebuję, to jest rewelacja. Rewelacja - AF ze śledzeniem twarzy.
    Stabilizacja - robiłem na próbę ujęcia 2, 3 sek bez statywu z ręki, jest ok, do akceptacji. (tzn. nie są poruszone).

Co mi się nie podoba - miałem ustawione zamykanie migawki przy wyłączaniu aparatu ( żeby nie zakurzyć matrycy, podczas wymiany szkła) i po obróceniu pokrętła na OFF, chwilkę później z aparatu wydobywał się dźwięk do złudzenia przypominający zamykanie witryny sklepu metalową żaluzją. Co dziwne, to jak fotografuję mechaniczną migawką, dźwięk jest zupełnie inny, do zaakceptowania. Natomiast ten jest dla mnie po prostu przykry. Więc opcję ustawiłem na otwarta migawka przy OFF, ale teraz przy wymianie szkła, trzeba nieco pogrzebać w menu.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 17-12-2020 o 10:09

Uprawnienia umieszczania postów