Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Musisz mieć jedną z ostatnich wersji programu DPP z profilem pod r6/r5. A wim 7 (też mam) nie wspiera ostatnich wersji ...
    O tym pisałem - przy próbie pobrania, w celu zainstalowania, DPP z profilem R6, ze strony Canona, mam komunikat: ten program nie jest obsługiwany przez win7(64bity) i koniec tematu. Ta wersja co mam, widzi CR3 z EOS RP, ale z R6 już nie.
    Wielkiej tragedii nie ma, bo i tak mało co w DPP robiłem, szkoda tylko, że i EOS Utility nie działa, nie widzi R6.
    Będzie win10, w nowym laptopie, bo mój nie da rady pociągnąć win10 + CC, ale spokojnie, wszystko po kolei.

Dzisiaj sprawdzałem jak to jest w tym modelu z połączeniem wifi ze smartfonem. Jest o niebo lepiej niż w RP, tam trzeba było się motać, tutaj w menu aparatu klikam dwa przyciski, potem w smartfonie muszę wybrać sieć jaką stworzył R6 i otworzyć program, wszystko. Login i hasło do sieci aparat sam podaje, a smartfon to widzi i zapamiętuje.

Gdyby było coś podobnego do EOS Utility na androida, żeby obsługiwać ze smartfona nieco więcej funkcji w aparacie.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 16-12-2020 o 18:27

Uprawnienia umieszczania postów