Strona 24 z 156 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Mam porównanie, otóż na YT znana fotografka-portrecistka Irena Rudnik publikuje reportaże ze swoich sesji zdjęciowych, .
    .. i wszystko jasne.

na YT ogladasz zdjecia o ograniczonej rozdzielczosci transponowane do jakiegos formatu filmowego YT , slowem o okrojonej jakosci i na tej podstawie nie da sie wyrobic jakiejkolwiek opini na temat jakosci pracy AF czy czegokolwiek odnosnie sprzetu.
    Te filmiki na YT to jest Karma dla tzw lemingow.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    To już zajeżdża perwersją...

Żartuję oczywiście

Trochę za szybko te lustra ubijają. Wiele osób jeszcze przez lata będzie wolało celownik optyczny. Osobiście widzę jeszcze miejsce na ostatnią 5-tkę, z obrotowym ekranem, świetnym AF-em i dobrym DPAF w LV ;P Odnoszę jednak wrażenie, że już nie doczekamy. Nawet RP już to w pewnym sensie potwierdził. Celowo dali tak niską cenę, że ludzie woleli od 6d2. Teraz mamy kupować ML-e
    ile kosztowalby dzisiaj Taki aparat , skoro poprzedni mk4 to bylo 4 k eu ?
    ML jednak obniza cene aparatu.

technicznie Problem af w dslr jest dzisiaj rozwiazywalny mimo Lustra.
    mozna przeciez przez polprzepuszczalne lustro jak aktualnie jest stosowane puscic wiazke bezposrednio na matryce bez lusterek odchylajacych i dokonac detekcji fazy sensorami matrycy. Przy tej samej liczbie punktow pomiarowych AF jak aktualnie w dslr poprawie uleglaby praca AF , ale inne wady pozostalyby - jak wymiary , halas .

Wlasciwie jedyne zatrzezenia jakie sie slyszy w stosunku do ML to czasami zyczenie poprawienia pracy wziernika, ale to sie wlasnie dzieje , jest juz dobrze. Sytuacje, ze wziernik jest niewystarczajacy lub uciazliwy sa rzadkie.

W sumie nie mam watpliwosci , ze ML to jednak postep w stosunku do DSLR , tak jak kiedys Lustro bylo postepem w stosunku do TLR lub celownikow lunetkowych. ML upraszcza w sumie konstrukcje aparatu. Kiedy pojawia sie jeszcze migawki globalne o b. krotkim czasie odczytu , w zasadzie aparat mechaniczny zostanie zastapiony calkowicie aparatem elektronicznym , tak jak kiedys magnetofon kasetowy i Walkman zostaly zastapione malymi cyfrowymi nagrywarkami lub odtwarzaczami mp3 .

nie tesknie do czasow magnetofonow kasetowych i nie bede tesknil do dslr.

Cale szczescie, ze sony odmienil trend budowy poteznych cegiel fotograficzny - te wielkie flagowe C i N stawaly sie nieznosne w uzytkowaniu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Bardziej niż szum (w low light) który jest można powiedzieć identyczny we wszystkich porównywalnych aparatach interesuje mnie DR Exposure Latitude i tutaj jednak wciąż A7III (i Z6) górą. Co nie zmienia faktu, że podoba mi się w Canonie wizjer i LCD, ale nie zapłacę za niego 13 k na pewno (przypomnę aparat ma 20 megową matrycę).
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Bardziej niż szum (w low light) który jest można powiedzieć identyczny we wszystkich porównywalnych aparatach interesuje mnie DR Exposure Latitude i tutaj jednak wciąż A7III (i Z6) górą. Co nie zmienia faktu, że podoba mi się w Canonie wizjer i LCD, ale nie zapłacę za niego 13 k na pewno (przypomnę aparat ma 20 megową matrycę).
    Dla mnie akurat 20mpx to zaleta ale z całą resztą się zgadzam. 13k za ten aparat to jest przegięcie. IMO najlepszy wybór biorąc pod uwagę cenę/jakość to jest obecnie Nikon Z6/Z5.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Dla mnie akurat 20mpx to zaleta ale z całą resztą się zgadzam. 13k za ten aparat to jest przegięcie. IMO najlepszy wybór biorąc pod uwagę cenę/jakość to jest obecnie Nikon Z6/Z5.
    Jeśli ktoś nie potrzebuje szybkości, wydajności, to rzeczywiście 13k to dużo. Jednak jako całość ten aparat jest siebie wart. I to bardzo. To prawie 1D bez gripa. Dużo lepszy niż 5D4, który był droższy przy premierze.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

13k za ten aparat to jest przegięcie.
    R6 kosztuje 12390 PLN. Tuż po premierze. Niedługo Black friday, Cyber monday i co tam jeszcze .
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    R6 kosztuje 12390 PLN. Tuż po premierze. Niedługo Black friday, Cyber monday i co tam jeszcze .
    Black friday w polskim wydaniu oznacza wyższą cenę aparatu i wymyślenie jakiegoś cashbacku/rabatu i ostatecznie cena pozostanie bez zmian (jak dobrze).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja nie pisałem o 20 Mpx jako wadzie, tylko o pułapie cenowym dla aparatu z taką matrycą. Mnie też tyle wystarcza w zupełności.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Zgorzelec

Black friday w polskim wydaniu oznacza wyższą cenę aparatu i wymyślenie jakiegoś cashbacku/rabatu i ostatecznie cena pozostanie bez zmian (jak dobrze).
    Wyższa już być nie może bo to zalecana producenta .
    W przypadku R obniżka była rzędu 2k PLN. Sporo osób wtedy skorzystało. Myślę, że w przypadku R6 też tyle będzie.
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Wyższa już być nie może bo to zalecana producenta .
    W przypadku R obniżka była rzędu 2k PLN. Sporo osób wtedy skorzystało. Myślę, że w przypadku R6 też tyle będzie.
    Piszesz o jakimś polskim sklepie?

Miasto
    Zgorzelec

Piszesz o jakimś polskim sklepie?
    Konkretnie o cyfrowe. Ale inne sklepy też się sprężyły i był wyraźny dołek przed Świętami.

Strona 24 z 156 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów