Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Oczywiście że NIE. Piszę jak jest w praktyce i tyle, to pierwsza taka elka z jaką miałem doczynienie.
    Mam w głębokim niepoważaniu Twoje wywody bo precyzja nie ma tu żadnego "rozrzutu" czy przypadkowości, nie jestem w stanie określić dokładności AF bo to poniżej 1mm i nie wiem o jakich ułamkach mm trzeba by tu mówić. Wolę robić z większej odległości aby cała twarz zmieściła się w głębi ostrości i nie mieć dylematów czy lepiej trafić w źrenicę czy rzęsy. Nie mam w ogóle statywu lubię plener o złotej godzinie, 100 iso i nie opieram modeli o betonowy filar jak to robią Sigmowcy.

Najlepiej idzie wam dyskusja o tym czego nie macie i jakie to fajne, ja też nie mam R6 ani R5 alee.... Mam porównanie, otóż na YT znana fotografka-portrecistka Irena Rudnik publikuje reportaże ze swoich sesji zdjęciowych, wcześniej używała 5DIII+ 1.2L a obecnie R5, R6 + RF1,2. Porównuję na tv 4k ze swoimi portretami plenerowymi z 85 1.4 L is +6D i nie mam żadnych kompleksów. Śmieszyło trochę mnie jak męczy się kobiecina z tą eLką 1,2 robiąc wiele powtórzeń każdej pozy dla profesjonalnych modelek, bo już miałem 1,4 z is i ja nie używałem Ps ani nie miałem takich problemów z trafieniem i to dla wybitnie nieprofesjonalnych modeli. To się zmieniło po jej przejściu na eRki i teraz ma porównywalne jakościowo zdjęcia z tymi moimi. No może ma bardziej nasycone kolory a raczej przesycone w każdym miejscu w kadrze powyciągane z cieni takie niemal HDRy. Wiadomo, w końcu też dostała is, celny AF, i nowe soczewki ale przyzwyczajenia do podciągania pozostały.
    Polecam obejrzeć jeśli ktoś jej jeszcze nie zna. Ciekawi mnie czemu nie promowała 1,4L tylko nagle obie Rki i RF.
    Bo jej za to płacą,dają mega rabaty na sprzęt i takie tam formy współczesnego sponsoringu, za dobre słowo.
    Canon ma "cichych" ambasadorów na całym świecie. Bardzo się uaktywnili przy premierach r6 i r5. Wielu tez porzuciło sony... nagle

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    DSLR moze w LV zrobic dokladnie to samo co ML. tylko to ergonomicznie porypane jest. co innego gdyby ten DSLR mial hybrydowy celownik, ale na to chyba sie juz rynek skurczyl. ..
    Marzę o takim rozwiązaniu. Ale sądzę, że producenci teraz zapomną o lustrzankach i będą się ścigali na coraz lepsze ML. Aż sie rynek nasyci. I wtedy pomyslą o niszy, o starych dobrych lustrzankach Tylko to juz bedzie dla lustrzanek za późno.
    To teraz powinni zrobić taką lustrzankową alternatywę. Canon i Nikon.
    Jest u ludzi tyle szklarni EF, że ten sprzęt by schodził. Ja bym chętniej go kupił niż ML. Wizjera elektronicznego bym używał tylko gdybym robił ludzi w ruchu na płytkich GO. W pozostałych sytuacjach - lustro.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Marzę o takim rozwiązaniu. Ale sądzę, że producenci teraz zapomną o lustrzankach i będą się ścigali na coraz lepsze ML. Aż sie rynek nasyci. I wtedy pomyslą o niszy, o starych dobrych lustrzankach Tylko to juz bedzie dla lustrzanek za późno.
    To teraz powinni zrobić taką lustrzankową alternatywę. Canon i Nikon.
    Jest u ludzi tyle szklarni EF, że ten sprzęt by schodził. Ja bym chętniej go kupił niż ML. Wizjera elektronicznego bym używał tylko gdybym robił ludzi w ruchu na płytkich GO. W pozostałych sytuacjach - lustro.
    Jest taki patent na RF, pytanie czy go wprowadzą w życie

https://www.dpreview.com/news/115506...t-dslr-cameras

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	canon_patent_1.jpeg
Wyświetleń:	210
Rozmiar:	55,3 KB
ID:	5128

oraz

http://thenewcamera.com/tag/canon-patents/page/2/

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Optical-Viewfinder-image.jpg
Wyświetleń:	211
Rozmiar:	44,0 KB
ID:	5127
    Załączone miniatury Załączone miniatury 650650p953EDNmainimg-JPA_431020538_000002.jpg  

Ostatnio edytowane przez candar ; 06-10-2020 o 08:33
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów