Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
No właśnie tak to nie działa. Każdy prędzej czy później stanie przed problemem zrobienia fotek, które wymagają sprawnego AF. A im mniej takich fotek robi na co dzień tym bardziej potrzebuje wsparcia technologii.
Prawda. Wiadomo, że nikt nie ogranicza się tylko do jednego tematu. Jednak całkiem sprawnie można ciągle takie sytuacje ogarnąć 6d2, czy 5d4 + EF-y. Ja się skupiam głównie na ludziach i ten DPAF+eyeAF jest dla mnie bardzo ważny. Jestem skłonny za to zapłacić. Rozumiem jednak, że dla niektórych to jest nieistotne i ceny nowych puszek, czy szkieł sprawiają, że ciągle będą bronić dslr. Nie ma co się spinać - dzisiaj oferta jest dla każdego.

Kupowałem R wyłącznie dla "matrycy z 5DIV". Nie miałem pojęcia jak działa DPAF w praktyce. Jedynym argumentem przeciw był EVF ale różnica w cenie do 5DIV zrobiła swoje.
Ja wręcz przeciwnie. Dla mnie głównym powodem był AF. Jest świetny, ale to jeszcze nie to. Serce i fantazja podpowiadają tak, że chętnie bym zmienił na R6, ale rozum mówi, że to niezbyt rozsądne choćby ze względów ekonomicznych Zdjęć lepszych też raczej nie zrobię. Tyle, że wygodniej i niektóre momenty po prostu nie uciekną.

ML to nie ideologia ale rzeczywisty stan techniki.
Dokładnie.

Mam wrażenie, że bohater tego wątku czyli R6 ma szansę pogodzić entuzjastów "postępu" z użytkownikami o przyzwyczajeniach z DSLR.
Też tak myślę.