Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1557

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Aż specjalnie odkurzyłem swoje stare konto aby dodać swoje 3 grosze odnosnie nazewnictwa w bezlusterkowcach Canona

Eos R5 - kontynuacja serii 5D, 5 w nazwie jest nieprzypadkowa. I nie jest to odpowiednik 5DS\R
    Eos R6 - połączenie 6D i 7D z zachowaniem FF, Canon oznaczając go nr 6 jasno daje do zrozumienia że nie będzie odpowiednika 7D w serii R,

Eos R - Bezlusterkowy odpowiednik 5DIV, otwierjącym furtkę do "poważnych" bezlusterkowców Canona. Prawdopodobnie R mark II będzie mocno okrojonym R5, 30mpix?
    Eos Rp - Bezlusterkowy odpowiednik 6D2 ale nie jego kontyunacja, Entry level dla semi-pro/amatorów.

Brakuje w zestawieniu 3 modeli:

Eos R1 - Gdyby R5 miało by zastępować 1DX3 znaczyło by że to Top Canon'a a wiadomo że Canon swoje Top oznacza pod numerem 1. Prawdopodobnie pracę nad 1-nką trwają już od jakiegoś czasu, wjedzie tam coś rewolucyjnego, 8K które
    nie będzie przegrzewać aparatu może 30-40fps, nowa matryca, kto wie... na pewno czołg

Eos R3/R5S - Tutaj już jest coś bardziej oczywistego. Przecieki oraz sama prezentacja Canon'a matrycy 120Mpix w 2018r https://youtu.be/40yruxcr-yQ wskazuje że Canon nad taką matrycą już
    od dawna pracuje.

Eos R8/9 - Kontynuacja serii 90D, Matryca APS-C w bezlusterkowcu, ale tutaj całkowita spekulacja. Równie dobrze Następcy R/Rp mogą miec odpowiednio nazwę R8/9

Od takie moje małe wypociny, oczywiście mogę być w błędzie
    Ostatnio edytowane przez lukiv3 ; 19-07-2020 o 04:51 Powód: wyłączenie starej jak świat sygnatury ;)

Uprawnienia umieszczania postów