I tak czasy, kiedy cały dzień repo się robiło na jednej baterii minęły. W torbie 16 szt Ladda... jedna więcej do ML też się znajdzieDr myślę że to będzie kosmetyka jak w sony. Producenci dotarli do szczytu i tu bym się nie spodziewał efektu WOW, zwłaszcza po Canonie. Jeśli to prawda, ze DR ma być jak ten w 1dxIII, który w zasadzie jest na poziomie a9 to jest git. 20mpix to nie 30 myślę że będzie cacy.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-07-2020 o 20:58 Powód: złe cytowanie
Działanie DPAF wygląda na jeszcze lepsze niż w R: https://youtu.be/JnSpLZSp0Ag
Jak przyklejony
Mi się bardzo ta puszka podoba![]()
Miłego dniamoja www
No ale A9 wcale nie szaleje w tym względzie, pozostańmy już przy tym 1dhttps://www.dpreview.com/reviews/ima...13433947572272
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-07-2020 o 20:58 Powód: złe cytowanie
O obiektywach wiem prawie wszystko
Kuba, zastosowanie akcji typu suwak w prawo o 6EV jest tak samo praktyczne jak wyciąganie 180km/h na czwartym biegu. Owszem da się, ale po co ? Te dziwne odkrycie ciągnięcia cieni ( szalenie skuteczne w a7III) jest dobrodziejstwem technicznym, ale nie dla mnie.
Natomiast szanuje opinie bliskich mi osób typu Trzcionka czy Wąsik, którzy porzucili cudowną matryce a73 na rzecz gorszej (twój przykład) a dla nich o niebo lepszej matrycy z a9. Więc, ślepo wierzę, resztkami wiary w Canona, że R6 będzie narzędziem dla mnie niemal idealnym - dwa sloty, 12fps i 20mpix.
Obawiam się jednak, że ochy i achy się skończą jak okaże się, że dobrodziejstwa nowych R są zarezerwowane tylko dla szkieł RF ze stajni C a przyszłości ( mojej) w tych "kobyłkach" nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-07-2020 o 20:59 Powód: złe cytowanie
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 10-07-2020 o 20:59 Powód: złe cytowanie
40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
www.mslezak.pl/blog/
Wiesz nie chcę się wdawać w dyskusje, po co są zimne ognie do tego typu zdjęć. Szanuję potrzeby i umiejętności, mi by nawet do głowy nie przyszło żeby aż tak zmienić obrazek. Być może jak nabędę R6 to spróbujęWcale nie podbite do 12K jakieś 4000 a moze 6400 minimalne korekty.
Powody do marudzenia na tym forum zawsze się znajdą, ale R6 właściwie pod każdym względem wyprzeda flagowe Sony A9 II. Za niższą cenę.