Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ciągle to słyszę od posiadaczy Sony.
    1. Tylko jak chcesz zobaczyć ustawienia to musisz przyłożyć aparat do oka, wybudzić prądożerny wizjer. Po co?
    2. Cieszę się, że mam info w trzech miejscach, bo w wizjerze (lustrzanki), na górnym i na tylnym LCD. Flagowce C i N mają 2 LCD z tyłu.
    Błagam, tylko nie pisz mi o histogramie w wizjerze.
    No cóż, jestem posiadaczem Sony.

ad. 1.
    Mam zaprogramowanie 3 różne zestawy ustawień, wybieram na kole wyboru (1,2,3)
    Widzę koło wyboru, wiem jakie będą ustawienia gdy podniosę do oka, podnoszę i mogę zmieniać konkretne ustawienie gdy potrzeba.
    Ponadto mam 3 zestawy ustawień chwilowych, działające (nadpisujące nad aktualnie ustawionymi) tylko wtedy gdy naciskam zaprogramowany przycisk
    A potrzeba zmian wynika (czasami) właśnie z histogramu lub zebry które widzę w wizjerze.

ad. 2.
    Cieszę się że Ci pasuje jak masz skonstruowany dostęp do info w Twoim aparacie.
    Przez wiele lat też tak miałem, ale nie chciałbym wracać. Do lepszego szybko się człowiek przyzwyczaja.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 08-07-2020 o 21:49
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Uprawnienia umieszczania postów