Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    niekoniecznie , a wlasciwie to nie , mozna powiedziec , ze z pewnoscia nie.
    canon z af mial z prawej strony lcd a z lewej pokretlo ( ewentualnie przyciski )
    pierwszym modelem byl eos 10 ( mozna bylo takze wczytac programy kodem kreskowym ) i pozniej stosowano kolo z lewej strony w modelach powazniejszych ( np linia 5) , lacznie z dslr.

z prawej strony mogly miec Kolo modele nizsze bez lcd.

wlasciwie gdyby w R6 umiescic pokretlo z lewej strony a z prawej LCD , to odpowiadalby zewnetrznie z grubsza dawnej lini 5.
    Z pokrętłem zmiany trybów po lewej stronie zawsze był problem i sam Canon to zauważył bo dowyposażał wcześniejsze modele w możliwość wymiany pokrętła na takie z blokada. Szlag mnie trafiał, gdy po wyjęciu z torby pokrętło było zawsze w innym położeniu i trzeba było mieć odruch sprawdzania. Później wprowadzili blokadę na życzenie użytkowników i już było ok, ale i tak wolałem typowe rozwiązanie pokrętła trybów po prawej, gdzie się nie przestawia.

BTW - w ML górny ekran LCD jest MZ całkiem zbędny. Praktykowane z autopsji w serii S A7, A7 II i A7 III i F XE-1 i XT-1 / XT-2. Wszystkie informacje wyświetlane są w EVF i kolejne ich dublowanie na górnym LCD jest MZ zbędne.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    jesli cena bedzie w okolicach ponizej 2000 euro , to bedzie to hit , tak jak kiedys c6d. zobaczymy jaka matryca - nie zdziwilbym sie ze bedzie z RP , a to bylaby wtopa. Nie dlatego , ze zla , tylko ze oczekiwania sa wyzsze.
    Od razu mogę stwierdzić, że R6 to będzie HIT i wiele osób się przesiądzie na ten aparat niezależnie od możliwości matrycy (zapał u nas może nieco ostudzić jedynie zaporowa cena). Dla mnie będzie to jednak decydujący argument, ale cała reszta zapowiada się idealnie.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 08-07-2020 o 15:37
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów