Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
Kiedyś ktoś na forum subaru zadał podobne pytanie - mam WRX i nie wiem czy przesiąść się na STI. Dostał prostą odpowiedź - jeżeli pytasz, to nie potrzebujesz, bo ci co jeżdżą STI, wiedzą czego chcą . Tu podszedł bym podobnie.
Mi osobiście jedyne czego brakuje w R6 w stosunku do R5, to górny wyświetlacz, do którego przyzwyczaiły poprzednie puszki. Ale tu był świadomy wybór - dopłata około 7k pln za wyświetlacz to trochę drogo .
Jeździłem Subaru - najpierw miałem Outbacka 2.5, ale jak tylko znalazłem 3.6 H6, to się chwili nie zastanawiałem i byłem zadowolony z większej mocy silnika.
Ad rem - wyświetlacz na górze korpusu nie jest dla mnie przynętą. 45 MPX mogłoby być, gdybym wiedział jak wykorzystać taki potencjał, a po doświadczeniach z Sony A7RIII i rozumieniu swojego warsztatu widzę w tym większy aspekt EGO, niż możliwości praktycznego wykorzystania takiej matrycy. Oczywiście, gdyby rozdawali, to bym nie uciekał. Aspekt finansowy nie jest barierą. Artystycznie rzecz ujmując, wolę R6 wraz z 100-400 MK2 niż R5 z 70-200, choć rozumiem aspekt komfortu.