Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cytat Zamieszczone przez TPS Zobacz posta
    A ja dość przypadkowo trafiłem na gościa, który zrobił recenzję R6 i podzielił się kilkoma spostrzeżeniami, które mnie wystudziły, ale tylko dlatego, że waham się między A9 a R6. Pierwsza rzecz - dla mnie mega ważna - spadek FPS w zależności od poziomu naładowania baterii i użytych szkieł. To już drugie źródło z takimi newsami, więc to spory minus.

Druga rzecz - wolniejsze "przeliczanie ekspozycji/migawki" niż A9. A9 ma 60/s, R6 20/s, więc rolling shutter jest bardziej prawdopodobny, aczkolwiek nie jest to dla mnie jakaś wielka udręka. Zamierzam wypożyczyć R6 i samemu sprawdzić RS.

Więcej napiszę o R6 jak będę miał to w rękach i dam mu swój wycisk, na ile warunki pozwolą - czyli z pewnością niczego statycznego fotografować nie będę.
    W każdym aparacie spada liczba klatek na sekunde przy mocniej rozładowanym akumulatorze.
    A9 ma tylko 5fps mechanicznej.
    Jeśli używasz często lampy błyskowej to pamiętaj że z nią jestes ograniczony do 5fps. Lampy nie działają z migawka elektroniczną.
    A9 właściwie nie ma efektu rolling shuter. Matryca jest z czytana partiami (pasami) i chyba dodatkowo soft coś robi. Za to A9 mają problem ze światłem sztucznym właśnie przy migawce elektronicznej. Efekt uboczny braku rolling shuter.
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 05-11-2020 o 23:38

Uprawnienia umieszczania postów