Strona 110 z 156 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Cześć, nie było mnie z Wami przez jakieś...kilkanaście lat, ale może niebawem wraz z nową zabawką będę się pojawiał nie znalazłem innego wątku gdzie mógłbym zapytać o cashback letni Canona.. w latach poprzednich już był ogłaszany w kwietniu lub w maju, w tym roku cisza..ktoś coś wie ? W Europie Zachodniej w większości krajów już jest....

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Cauchy w dyskusji o R7 napisał Turbo AF mając na myśli R6 - tak się domyślam.
    Turbo AF, jak kupowałem R6 to AF był na ostatnim miejscu potrzeb. Do dzisiaj nie umiem z niego skorzystać tak, jak go opisują inni. Jak twarz jest na wprost aparatu jest ok, ale miałem wielokrotnie sytuacje takie: Obiekt do wykrycia – ludzie, rodzaj AF – śledzenie oka – twarz na wprost ramka AF na oku – jest ok. Model obraca głowę, aparat szuka oka, nie ma więc ustawia sobie AF na coś innego – do tego momentu wszystko jest logiczne, ale . . . Model obraca głowę z powrotem w stronę aparatu, naciskam do połowy spust, AF lata po cały kadrze nie znajduje oka. Nie robię zdjęcia, puszczam spust naciskam po raz kolejny Af lata po kadrze oka nie znajduje, i tak 4, 5, 6 razy. Obiekt do wykrycia – ludzie, rodzaj AF – śledzenie oka, zdjęcia lewe kwadrat AF na tworzy/oku, zdjęcia prawe, wykonane tuż po lewych, bez zmian ustawień, af znalazł sobie coś innego. Coś robię źle nie wiem co, zaraz znajdą się ludzie, co mi poradzą oddaj body do serwisu.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	AF R6.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	224,1 KB
ID:	8234

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Coś nie bardzo chyba ogarniasz aparat bo AF w R6 jest świetny, szczególnie jeśli chodzi o wykrywanie oka. Chcesz to możemy się spotkać pokaże co i jak.

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Coś nie bardzo chyba ogarniasz aparat bo AF w R6 jest świetny, szczególnie jeśli chodzi o wykrywanie oka. Chcesz to możemy się spotkać pokaże co i jak.
    Tak właśnie napisałem: coś robię źle, ale nie wiem co.
    Nie winię aparatu bo uważam, że jest rewelacyjny, a że AF raz mi trafia w oko, drugi raz nie, to moja wina, kiedyś dojdę co i jak psuję.
    Ale aparatu nie zamieniam na żaden inny. Te zdjęcia powyżej były robione RF 15-35, nie przez żadne adaptery.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 12-06-2022 o 16:26

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

kupił C RP ale go nie ogarniał wiec kupił C R6, ale go nie ogarnia więc kupi pewnie C R7 albo 10 albo co tylko znajdzie
    Cyfrowe oferują @Jacku osobiste szkolenie z obsługi aparatu
    WARTO
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    kupił C RP ale go nie ogarniał wiec kupił C R6, ale go nie ogarnia więc kupi pewnie C R7 albo 10 albo co tylko znajdzie
    Cyfrowe oferują @Jacku osobiste szkolenie z obsługi aparatu
    WARTO
    RP mi nie leżało bo za małe body było. W R6 AF raz jest na oku raz go nie ma ale to nie jest powód do trwogi, z dwóch czerwonych na jednym ramka AF jest na oku. z dwóch białych też na jednym jest a nawet drugie jest do akceptacji bo mieści się w głębi ostrości.
    Za stary jestem na kursy, mózg zwapniony nie przyjmuje wiedzy.
    Drugie body nie dla tego , że R6 jest złe, bo to ja zły jestem, tylko po to żeby szkieł nie wymieniać.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 12-06-2022 o 16:30

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

to po co kupujesz skomplikowane aparaty? kup C 6D i będziesz pan zadowolony
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Miasto
    Lublin

Od środy jestem w Lublinie wezmę moją R6 i możemy działać, pisz śmiało jeśli masz ochotę.

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez WinSho Zobacz posta
    Od środy jestem w Lublinie wezmę moją R6 i możemy działać, pisz śmiało jeśli masz ochotę.
    Już wiem co źle robiłem, znalazłem przyczynę.
    Od lat byłem przyzwyczajony do następującej kolejności:
    1. ustawienie ostrości na to co mnie interesowało wciskając spust do połowy
    2. następnie przekadrowanie do motywu jaki chciałem uzyskać, trzymając spust wciśnięty do połowy.

W R6 przy AF oka to jest błąd, należy zmienić nawyki, czyli zmienić kolejność
    - najpierw ustalić kadr jaki potrzebuję i dopiero wówczas wcisnąć spust do połowy,
    żeby AF znalazł oko i dalej cyk jest zdjęcie.

I już po kłopocie.
    Dlaczego tak, bo w R6 jak mam ustawiony AF na oko, oraz włączony ciągły AF, to jak nie trzymam palca na spuście to kwadracik AF cały czas podąża za okiem - rewelacja, (ale z chwilą wciśnięcia spustu do połowy kwadracik robi się zielony kończy się podążanie) i jak ja przekadruję, to ten kwadracik nie pozostaje na oku, ale się przesuwa z kadrem, staje w innym miejscu.
    Zrobiłem 10 prób dokładnie o to chodzi, sprawa prosta jak cep tylko umysł mniej sprawny.
    Nie wiem czy w instrukcji obsługi jest to wytłumaczone.
    Ostatnio edytowane przez Jacek ; 12-06-2022 o 17:50

Miasto
    Lublin

Proponuję ustawić sobie działania AF na dwa tylko przyciski, jeden śledzenie oka, drugi spot i tak jest najwygodniej.

Strona 110 z 156 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów