Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
To może jakiś kolega na plenerze zrobił Tobie psikusa i coś przedstawił.

--- Kolejny post ---

Też o tym myślałem. A to, czy wraca do auto, czy nie, można sobie ustawić: https://cam.start.canon/pl/C004/manu...stom_0030.html -≥ Czułość z pomiaru/Autom. ISO (trzecia pozycja).

Tak jest jak piszesz, i tak mam ustawione - Przywróć auto po pomiarze, ale jest jedna drobna uwaga . . .
Otóż jak mam ISO auto i pokręcę pierścieniem na obiektywie
to dzieją się dwie rzeczy:
- po pierwsze ISO zmienia się na takie jak ustawię,
- po drugie napis auto pod napisem ISO jest wyszarzony czyli auto nie działa
i teraz drobnostka, jeżeli od razu nacisnę spust migawki, żeby zrobić kolejne zdjęcie to nie mam auto, jest to ISO zmienione.
żeby wróciło do poprzedniego ustawienia muszę poczekać dokładnie 20 sek, po takim czasie wyszarzenie auto zmienia się na białe.
Gdybym robił zdjęcia jedno po drugim, auto nie będzie, tylko to co wybrałem, wiedząc o tym muszę poczekać, żeby powróciło do ustawień.

Kolega mi nie przestawił, robię coś takiego jak multiekspozycja, czy hdr, robię zdjęcia bez obiektywu, - grzebię w menu
być może sam przestawiłem, ale dopóki nie ustawiałem ISO auto, Czas auto - to o tym nie wiedziałem.
Ja nie jestem onanistą sprzętowym, czytam instrukcję w takim zakresie jaki mi jest potrzebny do wykonania konkretnego zadania.