Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Post skierowany do kolegów którzy mi pomogli.
    Po ustawieniu aparatu w trybie Av – ISO auto – Czas auto aparat zdjecia robił, ale ISO zmieniał nieznacznie tylko o dwie działki, za to czas wydłużał i wydłużał.
    Skutek tego był taki, że na 217 zdjęć zrobionych w plenerze, przy słonecznej bezchmurnej pogodzie, aż 18 było poruszonych.
    Te w pełnym słońcu były ok, w cieniu poruszone.
    Nie stało się nic tragicznego, bo te które miałem zrobić do albumu fotograficznego wyszły ok.

Posłuchałem rady kolegów z forum (za to im wielkie dzięki) zrobiłem reset ustawień.

Ponownie ustawiłem AV - ISO auto – Czas auto i po zrobieniu 86 zdjęć (po resecie) , wszystkie są nie poruszone, prawidłowo naświetlone, ostre w punkt.
    Celowo przysłoną regulowałem od 4 – 22 żeby wymusić zmiany ISO – i to się działo. ISO zmieniało się w zadanych granicach, czas zmieniał dostosowując do ISO.

Co poprzednio było przyczyną blokady automatyki nadal nie wiem, ale na razie po problemie.
    Teraz czas rozgryzać Fv

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Jacek Zobacz posta
    Co poprzednio było przyczyną blokady automatyki nadal nie wiem, ale na razie po problemie.
    Przecież miałeś to napisane już w kilku postach zanim zrobiłeś reset- boisz się czytania ze zrozumieniem?

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Przecież miałeś to napisane już w kilku postach zanim zrobiłeś reset- boisz się czytania ze zrozumieniem?
    O ile mi wiadomo, nie ma opcji aby w auto kosztem iso wydłużać czas do absurdalnych wręcz wartości.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    O ile mi wiadomo, nie ma opcji aby w auto kosztem iso wydłużać czas do absurdalnych wręcz wartości.
    Nie ma bo nie ma. Jest za to opcja aby te "absurdalne czasy" ograniczyć na kilka sposobów.
    Domyślnie jest "auto-dopasowanie". ale jak ktoś jest na tyle yntelygętny że ją wyłączy to później płacze na forach że aparat ma do d...

--- Kolejny post ---

sory sa sarkazm. Rozumiem niewiedzę ale nie lenistwo.

Początki nałogu
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Nie ma bo nie ma. Jest za to opcja aby te "absurdalne czasy" ograniczyć na kilka sposobów.
    Domyślnie jest "auto-dopasowanie". ale jak ktoś jest na tyle yntelygętny że ją wyłączy to później płacze na forach że aparat ma do d...

--- Kolejny post ---

sory sa sarkazm. Rozumiem niewiedzę ale nie lenistwo.
    Proszę zacytować mój wpis, że aparat jest do d..... albo nie kłamać.

Zawsze chwaliłem aparat jak bardzo dobry.
    Prosze czytać ze zrozumieniem.

To, że w jakiej tam opcji nie chciał robić jak podaje w instrukcji nie oznaczało, że się tego samego nie dało tego zrobić w innej.
    sformułowania: lata po forum i płacze.....księżniczka na ziarnku grochu....idź zapytaj wnuków - to jest delikatnie mówiąc prostackie.

Uprawnienia umieszczania postów