Udało nam się znaleźć maskonuryjakie to pocieszne ptaszyny, takie latające papugo-kaczki. Niestety z moim 300mm mialem takie sobie szanse ustrzelić kadr, ale kolega z Bratysławy obok focił bodajże R5 plus 500/f4. Pożyczyl mi na kilka szczałów tą armatę. Matko jedyna jakie to wielkie i ciężkie
ale chyba 2 szoty wyszły
.
Serio zaczynam mysleć o R6 plus 100-500…
![]()
a nad czym tu myśleć?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
No trzeba gdzieś jeszcze mieszkać, coś jeść i takie tam...
Ale ja też zachęcam
Jedyny minus linii EOS R to dostępność szkieł pod bagnet RF. Te budżetowe stałki mają nieciekawe obrazowanie a po nich są idealne, ciężkie L-ki po 12k zł. Sytuacja z Samyangiem raczej przekreśla szanse na pojawienie się szkieł od Tamrona i Sigmy. Oczywiście wszystko z EF działa idealnie po adapterze, ale szczególnie przy stałkach te zestawy są trochę nieporęczne, niepotrzebnie przerośnięte gabarytowo i źle wyważone. Przy zoomach, szczególnie tych tele, ten aspekt nie ma znaczenia.
Miłego dniamoja www
To zobacz jeszcze Sigmę 60-600 prawie x2 tańsza a AF wg. mnie działał dobrze do tego zakres który daje duże pole popisu - minus waga.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
Just Impress Me by TPS
Sample samplami a życie życiem - zobaczymy. Wczoraj robiłem wieczorem zdjęcia i f/6.3 było mało przy 1/1600 na 600 mm a w Canonie jest krócej 500 mm i jeszcze ciemniej 7.1 wiec życie może zaskakiwać .
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
i??? czego to dowodzi?
a może należałoby porównać obrazek te S na 6.3 do C na 7.1.....mmysle ze tu życie nie zaskoczy![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!