Strona 60 z 140 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 1552

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Gdzieś słyszałem, że może nie mieć wogóle mechanicznej...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Gdzieś słyszałem, że może nie mieć wogóle mechanicznej...
    Zaprojektowany na nieskończoną ilość klapnięć? Jakoś mi to nie pasuje do Canona
    ale świat idzie do przodu, pewnie się mylę.
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Zaprojektowany na nieskończoną ilość klapnięć? Jakoś mi to nie pasuje do Canona
    ale świat idzie do przodu, pewnie się mylę.
    Niekoniecznie. Będzie jak dokupowaniem transferu od operatorów telco. W standardzie fabrycznym 200000 a potem w pakietach po 10000, 25000, 50000, 100000 za dodatkowe $ :-).
    [ 500px ]

Bywalec
    Miasto
    far far away

Jednolite tło typu niebo czy woda i da się robić ptaki / samoloty na 20 fps - ciekawe uczucie gdy widać jak licznik tylko leci - później przy komputerze selekcja już daje w kość .

Cytat Zamieszczone przez Ketchup Zobacz posta
    Jednolite tło typu niebo czy woda i da się robić ptaki / samoloty na 20 fps - ciekawe uczucie gdy widać jak licznik tylko leci - później przy komputerze selekcja już daje w kość .
    Fotografuję głównie ludzi w ruchu. Przymierzam się do fotografowania szybko poruszających przedmiotów, takich jak auta, czy samoloty i jak z samolotami nie będzie problemu, chociaż nie widzę sensu strzelania 20 klatek na sekundę, żeby sfotografować samolot, tak z autkami może być różnie i RS może dać w kość. Się zobaczy.

Sądzę, że Canon tymi 20 eFPeeSami pokazał Sony, Hej! Uważaj! i Dobrze. Bo Autofocus i 12 FPSów daje niesamowite możliwości. Jedyne co mnie przyciąga do Sony ponownie to nadchodzący jesienią Tamron 35-150 F2-2.8 .

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    A daj spokój, 10 min na placu zabaw i przynosisz 700 zdjęć...
    No właśnie - rok temu przez dwa dni na deskorolkowych mistrzostwach Polski zrobiłem Sony niecałe 128 GB zdjęć (RAWy), a na zawodach w skimbordingu w ciągu 6 godzin zapełniłem 128 GB RAWami z R6.
    Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Bywalec
    Miasto
    far far away

Cytat Zamieszczone przez TPS Zobacz posta
    Fotografuję głównie ludzi w ruchu. Przymierzam się do fotografowania szybko poruszających przedmiotów, takich jak auta, czy samoloty i jak z samolotami nie będzie problemu, chociaż nie widzę sensu strzelania 20 klatek na sekundę, żeby sfotografować samolot, tak z autkami może być różnie i RS może dać w kość. Się zobaczy.

Sądzę, że Canon tymi 20 eFPeeSami pokazał Sony, Hej! Uważaj! i Dobrze. Bo Autofocus i 12 FPSów daje niesamowite możliwości. Jedyne co mnie przyciąga do Sony ponownie to nadchodzący jesienią Tamron 35-150 F2-2.8 .
    Powiem tak jak masz przed sobą np. wyjątkowo rzadki odrzutowiec odchodzący na dopalaczach i tworzą się zerwania na skrzydłach i kadłubie, do tego słoneczko po kadłubie daje - to każda ostra klatka jest na wagę złota bo może na niej złapiesz dodatkowo refleks słońca odbity w owiewce albo jakiś inny fajny szczegół. To samo ptasiarze mówią z którymi rozmawiałem czasami jedna klatka na 100 złapiesz jakieś krople, rybę w dziobie plus ułożą się skrzydła światełko siądzie itp. Elektroniczna migawka się nie męczy a mając 256 czy 512 GB CF w sumie to nie robi to różnicy Ci - oprócz kasowania później . Myślę że w każdej dziedzinie 20-30 klatek jakby się zastanowić to znajdzie się przeznaczenie .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Powiem tak jak masz przed sobą np. wyjątkowo rzadki odrzutowiec odchodzący na dopalaczach i tworzą się zerwania na skrzydłach i kadłubie, do tego słoneczko po kadłubie daje - to każda ostra klatka jest na wagę złota bo może na niej złapiesz dodatkowo refleks słońca odbity w owiewce albo jakiś inny fajny szczegół. To samo ptasiarze mówią z którymi rozmawiałem czasami jedna klatka na 100 złapiesz jakieś krople, rybę w dziobie plus ułożą się skrzydła światełko siądzie itp. Elektroniczna migawka się nie męczy a mając 256 czy 512 GB CF w sumie to nie robi to różnicy Ci - oprócz kasowania później . Myślę że w każdej dziedzinie 20-30 klatek jakby się zastanowić to znajdzie się przeznaczenie .
    No tylko że elektroniczna migawka może Ci tą 1 klatkę na 100 bardzo skutecznie popsuć - wystarczy że samolot będzie się szybko obracał i będziesz miał skrzydła z plasteliny.
    Za dwa tygodnie sobie to na Aerobaltic zamierzam potestować

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Bywalec
    Miasto
    far far away

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    No tylko że elektroniczna migawka może Ci tą 1 klatkę na 100 bardzo skutecznie popsuć - wystarczy że samolot będzie się szybko obracał i będziesz miał skrzydła z plasteliny.

p,paw
    Dokładnie ale tu pisałem w kwestii ogólnej zasadności rozwoju i pójścia w 20-30 klatek przy globalnej migawce. Oczywiście w R6/R5 trzeba być świadomy sytuacji kiedy to można użyć bo później mamy efekt śmigła z gumy czy jak piszesz skrzydła z plasteliny . Generalnie wychodzę założenia jak dają to czemu nie brać .

Uzależniony Awatar WinSho
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta

p,paw
    Ja robiłem zdjęcia na Airshow Leszno w tym roku ale to jeszcze A9 + 200-600 tyle, ze migawka elektroniczna w A9 jest akurat lepsza niż ta Canonowska ale do czego zmierzam...ten zestaw jest ciężki (A9 mam z gripem) i już marzę kiedy będzie u mnie ten RF100-500 bo to jest dopiero mega szkło, lekkie i ma w mojej opinii użyteczniejszy zakres ogniskowych a o możliwości sfotografowania czegoś z 1,2m na 500mm nie wspomnę.

Ha - dzięki za uświadomienie. Nigdy samolotów nie fotografowałem, więc nie mam doświadczenia, ale Twoje argumenty do mnie trafiają. Każde dobre zdjęcie to jest to zdjęcie zrobione w najlepszym momencie.

--- Kolejny post ---

Mega zakres daje Sigma 60-600 miałem ją w tym tygodniu pierwszy raz ją zabrałem w teren - od stojanki / hangarów aż po odejścia na dopalaczu nad pasem robi się wszystko - jedynie co to trzeba hantle zakupić w zestawie i trenować bo prawie 3 kg robią swoje ale za prawie połowę ceny Canona 100-500 nie można mieć wszystkiego .
    Sigma wedle testów robi się mydlana na długim końcu, albo inaczej, 600mm to jej najsłabsza ogniskowa, no ale zaletą jest zakres 10X.
    Canon R6 pokonał Sony A9II, ale dostał baty od OM-1, które po krótkim panowaniu zostało zdetronizowane przez A1
    Just Impress Me by TPS

Strona 60 z 140 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów