Strona 55 z 58 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 572

Wątek: Canon EOS R6

  1. #541
    Uzależniony
    Dołączył
    Sep 2005
    Miasto
    Krasnystaw
    Posty
    586

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Korzystał ktoś może z akumulatora Newell LP-E6NH? Oryginalny 6nh jest absurdalnie drogi.
    Wiem że można korzystać ze starszych typów ale nowy dla mnie wydaje się(na razie 2 ładowania)że odczuwalnie dłużej działa niż 6n.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	x.jpg
Wyświetleń:	222
Rozmiar:	121,6 KB
ID:	6116

    Spisuje się bardzo dobrze, nie widzę różnicy w stosunku do oryginału.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R6; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; EF16-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII;

  2. #542

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    @mkkaczy, @szandor dzięki za odpowiedź Do tej pory miałem negatywne doświadczenia z tą firmą (bateria do nex5n, ładowarka lp-e6), stąd moje pytanie. Byłem zdziwiony jak zobaczyłem opinie o produkcie na naszym "narodowym" portalu aukcyjnym więc wolałem dopytać A i jeszcze jedno, próbowaliście ładować przez USBC R6-ke z tą baterią? (aparat musi być wyłączony)
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

  3. #543
    Uzależniony
    Dołączył
    Sep 2005
    Miasto
    Krasnystaw
    Posty
    586

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    @mkkaczy, @szandor dzięki za odpowiedź Do tej pory miałem negatywne doświadczenia z tą firmą (bateria do nex5n, ładowarka lp-e6), stąd moje pytanie. Byłem zdziwiony jak zobaczyłem opinie o produkcie na naszym "narodowym" portalu aukcyjnym więc wolałem dopytać A i jeszcze jedno, próbowaliście ładować przez USBC R6-ke z tą baterią? (aparat musi być wyłączony)
    Przed chwilą sprawdziłem, ta bateria ładuje się przez USB (w tym przypadku z power banku VISNIC VSPB303).
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 14-04-2021 o 01:16 Powód: post był zdublowany.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R6; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; EF16-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII;

  4. #544

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Przed chwilą sprawdziłem, ta bateria ładuje się przez USB (w tym przypadku z power banku VISNIC VSPB303).
    Dzięki Jeszcze jedno przyszło mi do głowy, czy bateria zapewnia maksymalną liczbę klatek? Tzn czy ikonka H+ świeci się na zielono?
    (najlepiej pewno sprawdzić na naładowanej baterii i obiektyw przestawić na MF)
    40d/5dIV/R/R6 15/2.8 28/1.8 50/1.8 85/1.4
    www.mslezak.pl/blog/

  5. #545

    Dołączył
    Apr 2021
    Miasto
    Adamowizna
    Posty
    1

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Witam mam pytanie do użytkowników R6 a mianowicie czy Wasze korpusy wydają po uruchomieniu szum? coś jakby praca procesora w komputerze. Wyraźnie go słychać po przylozeniu korpusu do ucha ale słyszę ten szum takze mając oko przy wizjerze a po przełączeniu na tryb filmowy korpus wydaje jeszcze głośniejsze szumy. Czy ktoś miał taki problem? Zaznaczam że stabilizacja wyłączona bo takie sugestie pojawiły się że strony sprzedawcy. Zwróciłam się do Canona z próśb o inf. Czy jest to normalne ale na infolinii nie byli mi w stanie wyjaśnić będą problem analizować ale nie wiem. Jak dlugo. Będę wdzięczna za Wasze opinie.

  6. #546
    Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Dołączył
    Dec 2011
    Miasto
    IRL
    Posty
    451

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Możesz coś tam usłyszeć. Ja np. słyszę bardzo ciche "zaterkotanie" kiedy aparat przechodzi w stan uśpienia.
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

  7. #547
    Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Dołączył
    Jul 2006
    Miasto
    Nowy Sącz
    Wiek
    52
    Posty
    2 076

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Czego (jeśli w ogóle) używacie do zabezpieczenia ekranu w R6, na 5D4 miałem szkło Larmor i na głównym było OK (na małym sie nie trzymało), czytałem opinie że w R6 jest za grube i nie domyka sie ekran...
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 50 f/1.2L, EF 24 f/1.4IIL, EF 35 f/1.4IIL, EF 85 f/1.4L, EF 135 f/2L, 600EX-RT, 470EX-AI)

  8. #548
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    Feb 2013
    Posty
    37

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Ja na ekranie R5 mam właśnie Larmor i ekran bez problemu się domyka. Może konstrukcyjnie (odnośnie ekranu) R6 różni się od R5 i dlatego?

  9. #549
    Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Dołączył
    Jul 2006
    Miasto
    Nowy Sącz
    Wiek
    52
    Posty
    2 076

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Cytat Zamieszczone przez parman Zobacz posta
    Ja na ekranie R5 mam właśnie Larmor i ekran bez problemu się domyka. Może konstrukcyjnie (odnośnie ekranu) R6 różni się od R5 i dlatego?
    chyba są takie same, ale głowy nie dam...
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 50 f/1.2L, EF 24 f/1.4IIL, EF 35 f/1.4IIL, EF 85 f/1.4L, EF 135 f/2L, 600EX-RT, 470EX-AI)

  10. #550
    Dopiero zaczyna
    Dołączył
    May 2013
    Miasto
    Bielawa
    Posty
    29

    Domyślnie Odp: Canon EOS R6

    Mam Larmor na R6 i jak na mój gust zamyka się normalnie.

    Wysłane z mojego Mi MIX 3 5G przy użyciu Tapatalka
    7d, 6d MK II, C 70-200 2.8, T 24-70 2.8 GI, C 17-40, C 10-22, C 50 1.8, 430 EX III

Strona 55 z 58 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •